Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Tulikukan hevostila ♥ Tallit&hevoset Tuntihevostalli

TUNTIHEVOSTALLI

Tuntihevosista huolehtii Hannah sekä opettajista Kurre ja Minttu. Hevoset menevät 2-4 tuntia päivässä.

Hevosia: 39

Hoitajien tehtäviä:

  • karsinan putsaus
  • harjaaminen
  • liikuttaminen
  • tunnille kuntoon laittaminen
  • auttaminen varusteiden poislaitossa
  • varusteiden putsaaminen
  • varusteiden vaihto lauantaisin (satulahuopa, pintelit)
  • alkeiskurssilla taluttaminen
  • kahvion siivous

 

HEVOSET:

 

Creamy

 Creamy

 Norjanvuonohevonen

 Ruuna

 i. Bruno

 e. Hymn Delilah

 Ko HeB, Re 90cm, Me 80cm     

Creamyn ratsastajan tulee olla päättäväinen ja vaativa, sillä poni on "kovakalloinen" eikä letkauta korvaansakaan pienille avuille. Ratsastaessa välillä hieman laiskanpuoleinen, mutta maastossa saattaa jopa innostua pukittelemaan. Mitä pienempi ratsastaja selässä sitä rauhallisempi Creamy kuitenkin on. Hoitaessa kiltti pienimmille, mutta muille ei aina suostu nostamaan kavioitaan tai laittamaan kuolaimia suuhunsa. Creamyn emä on Hasselbackan ratsutilta.

Jälkeläiset: -

 

 

 

Blando Niebla

 Usva

 Lipizzanhevonen

 Tamma

 i. Icy Cram

 e. Queen of Hearts

 Ko VaB, Re 90cm, Me 80cm         

 Usva omaa erittäin kauniit, ilmavat askellajit, mutta tamma on haastava ratsastaa. Koulussa sen on konkari, mutta esteillä puomit kolisee. Pienimmillä ratsastajilla Usva saattaa painaa hieman kuolaimelle. Hoitaessa se myös pelottelee pienimpiä ja saattaa näykkiä, joten Usva täytyy sitoa kiinni kuntoonlaiton ajaksi. Tammalla vikelletään myös säännöllisesti ja Felixin ohella se on virallinen vikellyshevonen. Usvan jo eläkkeellä oleva isä asustaa ratsutila Odyssey:ssa.

Jälkeläiset:

Tulikukan Valiente Caballero  i. Anthonius

Tulikukan Silver Moon

 

 

 

Baltazar

 Taza

 Ratsuponi

 Ruuna

 i. Casablanca

 e. Neptunus

 Ko HeA, Re 100cm, Me 90cm        

Reipas ja kipakka pikkuponi, joka tunneilla menee kuin "töppöset tulessa". Taza on hyvä koulussa, kunhan jaksaa keskittyä. Esteet ovat ruunan mielipuuhaa ja siinähän se loistaa, ratsastajasta riippumatta. Poni pitää harjauksesta ja rapsutuksista ja käyttäytyy muutenkin mallikkaasti kuntoonlaiton ajan.

 

Jälkeläiset: -

 

 

Joyride

 Severi

 Haflinger

 Ruuna

 i. Love Toy

 e. Tafiena

 Ko HeB, Re 90cm, Me 80cm         

Kiltti niin hoitaessa kuin ratsastaessakin.  Pitää lapsista ja on niiden kanssa erityisen varovainen. Severilla on keinuvat askellajit, joissa on miellyttävä pienenkin lapsen istua. Sillä on lisäksi hyvin rytmikkäät liikkeet ja Severi tekee hyvin töitä myös takaosallaan. Ihanteellinen terapia- ja vammaisratsu rauhallisen luonteensa vuoksi.

Jälkeläiset: Tulikukan Chiquita  e. Hafferiina

 

 

Rocket Rosie

 Rosita

 Friisiläinen

 Tamma

 i. Rocket Rico

 e. Bandirra

 Ko HeA, Re 120cm, Me 120cm       

Vauhdikas sekä vahva Rosita pitää esteistä ja mikä vielä parempaa, jos ne sattuisivat olemaan maastopolun varrella! Tamma on todella energinen ja joinain päivinä todella temperamenttinen Rosita on pidätteiden saattelemana hyvä kouluratsu, mutta maastossa ja esteillä hiukan omapäinen. Pysähdyksissä tamma lähtee helposti peruuttelemaan, jos ratsastaja ei muista myödätä tarpeeksi nopeasti ohjista. Rosita on suhteellisen vaikea luonne, sillä se voi heittäytyä uppiniskaiseksi, jos ei halua tehdä jotain. Satuloitaessa Rosita on sidottava lyhyelle narulle karsinassa, mutta mieluiten tamman voisi satuloida käytävällä. Selkään noustessa on muistettava pitää ohjat kunnolla tuntumalla sekä tarpeeksi tiukasti kädessä, sillä joskus Rosita testaa ohjien liikkuvuutta heittelemällä päätään.

Jälkeläiset:

Rocket Belinda   i. Symphatil Hazy

Odysseia II

 

Llanwyddalis Lisette

 Lea

 Mongolianvillihevonen

 Tamma

 i. Inish O'Molley

 e. Heather Wine

 Ko HeB, Re 80cm, Me 60cm        

Karsinassa täytyy olla kokeneempi ihminen auttamassa, koska tästä arvaamattomasta tammasta ei koskaan tiedä, mitä sen päässä liikkuu. Kovasuinen ratsastettaessa, mutta pehmenee pehmeässä käytössä. Tarvitsee joustavan, päättäväisen ja kokeneen ratsastajan, joten aloittelijoiden tunneilla Leaa ei näy. Herkät avut ovat avain Lean kanssa lähes varmaan yhteistyöhön. Koulutukseltaan tamma on perustasoa, mutta sen potentiaali tekee siitä uskomattoman ratsun. Lean liikkeistä voi siis nauttia täysin siemauksin. Sitten kun tekee töitä, niin tosiaankin niitä tekee. Voi olla ärhäkkä toisille tammoille ja oreille, mutta ruunat jättää rauhaan. Kuitenkin todella mukava hevonen ja ystävä, jos sen luottamuksen voittaa. Ja sitten tiedät, että olet saanut ikuisen ystävän.

Jälkeläiset: - 

 

Ruby Diamond

 Ruby

 Knastrupper

 Tamma

 i. Chablis

 e. En Liten Dråp

 Ko HeA, Re 120cm, Me 120cm        

Ruby pitää esteistä ja onkin niillä taitava, mutta koulussa ei loista. Tahtoisi koko ajan mennä lujaa ja tarvitseekin jatkuvasti puolipidätteitä, ettei vauhti kiihtyisi liikaa. Karsinassa pyörii ja luimii, joten Ruby täytyy sitoa kiinni. Ei kuitenkaan pure.

Jälkeläiset:

Pickpocket   i. Carneval le Piaf

Kleine Onkel

 

Lucky Strike

 Stepp

 Tennessee Walker

 Ori

 i. Rock Steady

 e. Tessan Loikka

 Ko VaA, Re 120cm, Me 100cm        

Malttamaton koulussa, mutta taitavan ratsastajan kanssa kulkee näyttävästi muodossa. Löytyy myös kapasiteettia esteille. Pitkä, menevä askel ja myös pitkien jalkojensa puolesta siltä löytyy näyttävyyttä. Pienimmät eivät välttämättä pysty istumaan Stepin suuraskelisessa ravissa. Stepin näyttävä emä asuu Valkokartanon ratsutilalla.

Jälkeläiset:

Tulikukan Firefly   e. Summer Spring

Cooper

 

 

Boloubeth

 Bonnie

 Dartmoorinponi

 Tamma

 i. Chippison

 e. Pretty Minnie

 Ko HeA, Re 90cm, Me 80cm          

 Osaa mennä koulua hyvinkin näyttävästi, mikäli ratsastaja tietää vaatia tarpeeksi. Esteetkin sujuvat moitteettomasti, kunhan pohkeet pysyvät Bonnien kyljissä kiinni viimeiseen saakka! Bonnie jouduttiin hieman uudelleen kouluttamaan, kun jotkut ratsastuksen perusasiat olivat tuntuneet ponilta unohtuneen. Bonnien emä asuu Sammalsuon hevostilalla.

Jälkeläiset: Tulikukan Beth 

 

 

Pjonier's Sjoerd

 Leon

 Tinker

 Ori

 i. Sunshine Spodsbjerg

 e. Lieneke af Jäboruder       

 Ko HeB, Re 80cm, Me 60cm

Korkeasäkäinen Leon on välillä tunneilla hukassa jalkojensa kanssa, eikä esimerkiksi pohkeenväistössä aina tiedä mitä niillä pitäisi tehdä. Yrittää silti parhaansa, vaikkei aina onnistukaan. Kuolainten laitto ei aina suju niin helposti, koska Leon tykkää nostaa päänsä ihmisten ulottumattomiin.

Jälkeläiset: Tulikukan Millis Dicey  e. Julana 

  

Tulikukan Quell Chanel

 Nuppi

 Torinhevonen

 Ori

 i. Idocus

 e. Jesica van't Prinsenveld    

 Ko VaA, Re 140cm, Me 140cm

Tulikukan oma kasvatti aloittelee tuntihevosen töitä, mutta ketä tahansa ratsastajaa sen selkään ei vielä päästetä. Tasaisen varma menijä, jonka tulevaisuus näyttää ruusuiselta. Perinyt isältään, Koivurannantallilla asuvalta Idocukselta, loistavan hyppykapasiteetin, eikä lennokkaita koululiikkeitäkään tarvitse moittia. Nupin laukka on suht' hidasta, mutta kuitenkin tahdikasta. Nykyisen koulutuksen ansiosta todella varma ratsastaa ja kisoissa on tullut paljon rusetteja sekä myyntikyselyjä.

Jälkeläiset: -

  

Dinah Bess

 Bella

 Newforestinponi

 Tamma

 i. Mill Phantom

 e. Summer Breeze

 Ko HeA, Re 100cm, Me 100cm    

Bella on erittäin näyttävä ja kaunis poni. Hoitaessa se on seurallinen ja kiltti. Kavoit nostaa hienosti, pään ja korvatkin antaa harjata hienosti. Vatsanalus on kutisevaa sorttia, joten sitä ei suositella harjattavan kovalla harjalla. Mutta vaikka Bella onkin kiltti, siltä saattaa päivittäin löytyä joitakin pieniä aktiivisuuspläjäyksiä, eikä sen kanssa tule koskaan tylsää. Mukava ratsastaa, mutta tarjoaa kuitenkin haastetta ratsastajan tasosta riippuen. Osaa koota itsenä hyvin, vaikkakin siihen tarvitaan hiukan oveluutta, että tamman saa liikkumaan niin. Esteillä on pirteämpi kuin koulussa tai maastossa, muttei sitä sielläkään ole mahdoton hallita. Hyppää aina korvat hörössä, mutta voi kieltää, ellei ratsastaja istu ja vaikuta tarpeeksi hyvin. Kivat askellajit, vaikka ravi onkin pompottavaa.

Jälkeläiset: -

 

   

 

Moonflower Vanillaox

 Nilla

 Arabialainen täysverinen

 Tamma

 i. Moonlight ox

 e. Magma ox

 Ko VaB, Re 110cm, Me 110cm

Nilla ei ole mikään aloittelijoiden ratsu, vaan tamma on aika sähäkkä ja itsevarma, vaikka muuten omaakin kohtuullisen säyseän luonteen. Karsinassa uhkailee purra, mutta sen kanssa pärjää. Ratsastaessa Nillan kanssa saa olla varuillaan, sillä tulisuus kuuluu sen ominaisuuspiirteisiin. Koulua tamma ei aina jaksaisi harjoitella, mutta maastossa varsinkin sen silmiin syttyy pilke.

Jälkeläiset: -

 

Peanut Pomar

 Palette

 Tilastohevonen

 Ruuna

 i. Aristokrat

 e. Midsummer Miracle

 Ko HeB, Re 110cm, Me 100cm      

Palette on hyvä, vaan ei suinkaan helppo hevonen. Ei anna mitään ilmaiseksi. Rakastaa esteitö, mutta testaa aina vähän väliä onko ratsastaja hereillä menemällä esteen ohi. Koulussa tykkää pitää päätä korkealla, mutta se ei menoa haittaa. Karsinassa hermostuessaan alkaa nostella jalkojaan ja voikin potkia, mutta Palette ei koskaan ole purrut ketään. Ruunan emä asuu Koivurannantallilla.

Jälkeläiset: -

 

Ginatricot Kadidza

 Klassika

 Puoliverinen

 Tamma

 i. Mynthon SU ox

 e. Ginatricot Gazina

 Ko HeA, Re 100cm, Me 100cm   

Klassikalle on ominaista tasaiset ja näyttävät liikkeet ja tamma onkin edukseen kouluradalla. Myös maastakäsittelyn esimerkki. Klassika käyttäytyy tapansa mukaisesti nätisti myös karsinassa ja kisakentillä omaa rautaiset hermot, joten tamma on ratsastajan ensimmäisissä kisoissa oikein loistava kumppani. Klassikan jälkeläinen Fabian asuu Koivurannantallilla.

Jälkeläiset: Fabian

 

Greneta

 Greta

 Andalusianhevonen

 Tamma

 i. Fuji

 e. Mauna Loa

 Ko VaB, Re 80cm, Me 80cm        

Greta ei ole kaikkien suosikki vaan tamma jakaa ratsastajien mielipiteet. Maastossa tamman kanssa saa olla varuillaan, sillä se ryöstää helposti laukalle, eikä muutenkaan välitä kulkea jonossa. Ravi ei myöskään ole kaikkien mieleen, mutta tammalla on monia vannoutuneita faneja, jotka myös ahkeasti kisaavat tammalla hyvin tuloksin.

Jälkeläiset: 

Deep Sea Pearl   i. Kratakoa  

Tulikukan Ruusunnuppu

 

   

Miss Lorrie of Shine

 Fanni

 Schwarzwaldinrautias

 Tamma

 i. Fabian's Milkshake Dream        

 e. Torontus Ladie

 Ko HeB, Re 60cm, Me 60cm

Fanni on erittäin jäykkä ratsastaa ja sen kanssa täytyy ennen tuntia tehdä kunnon alkuverryttelyt, muuten koko tunti menee hukkaan. Jos Fannilla ratsastetaan tauon jälkeen - vaikka se olisikin ollut vain kaksi päivää, tarvitsee vähintään tunnin verryttelyn. Säännöllisessä, jokapäiväisessä tuntikäytössä kun nyt on, verryttelyaikaa menee helposti noin 15-20 minuuttia. Tallin työntekijät lämmittelevät Fannia yleensä sellaiset 5-10 minuuttia ennen tunnin alkua, ettei ratsastajalle jää huono mieli siitä, että ennätti ensin vain verrytellä, ja sitten heti jäähdytellä. Karsinassa ei tee mitään ihmeellistä. Satulavyö ei kyllä mene helpolla kiinni, siitä tamma pitää huolen pullistumalla jumppapalloksi, kun satula laitetaan selkään.

Jälkeläiset: Soldier of Fortune   i. Jazzmyran  

 

Sunnyland's Blondie

 Unelma

 Welsh-poni (B)

 Tamma

 i. Kazefuri

 e. Mesange du Rouet

 Ko HeB, Re 80cm, Me 80cm          

Unelma on nimensä mukaisesti unelma, niin ratsastaa kuin hoitaa. Tosin saattaa karata karsinasta, jos siihen tilaisuus tarjoutuu, joten tamman kanssa saa olla varuillaan, eikä jättää karsinanovea auki. Herkut Unelma etsii aina ensin jonkun tullessa sisään sen karsinaan. Menee todella hyvin kouluratsastusta pienten ja osaamattomien kanssa, mutta tietää myös mitä tehdä kokeneempien kanssa. Unelman kauniin vaaleanruskea väri on herättänyt positiivista huomiota tallityttöjen keskuudessa, eikä sitä ole kieltäminen, etteikö tamma olisi söpönnäköinen. Muutamaan näyttelyynkin tamma on viety, mutta ei ehkä niin hyvin tuloksin kuin olisi toivonut.

Jälkeläiset: Tulikukan Pikku-Myy  

 

Hestdalens Römlig

 Rölli

 Risteytysponi

 Ruuna

 i. Fjell Tor

 e. Ljosprins Stola

 Ko HeB, Re 80cm, Me 80cm                  

Rölli on kiltti ja varma opetusratsu. Se tietää, miten toimia pienten lasten kanssa, mutta osaavampien ratsastuskouluoppilaiden kanssa se kyllä tietää, miten luistaa töistä. Rölli on yksi Tulikukan ylpeyksistä, jos opetushevosista puhutaan. Se on opettanut niin monet innokkaat pikkuihmiset nauttimaan ratsastuksesta ja kehittymään ratsastajana. Maastossa Rölli on rauhallinen, se ei kyttäile turhia, esteillä ei innostu liikaa, vaan pysyy mieluusti käsissä, muttei ala ainakaan kamalasti matelemaan, eikä myöskään helposti kiellä. Muutenkaan ratsastettaessa ei jumita. Hoidettaessa sellainen, kuin kunnon opetushevosen kuuluukin: tottunut kaikenlaiseen käsittelyyn eikä pelkää virheitä.

Jälkeläiset: - 

 

 

Everst Fondelyn

 Felix

 Tilastohevonen

 Ruuna

 i. Millbays Myntton

 e. Fantacy Miror

 Ko HeB, Re 100cm, Me 100cm                

Felix on paras sitoa kiinni harjaamisen ajaksi, sillä se toimenpide ei kuulu ruunan suosikkeihin. Felix voi näykkiä. Kengittäjästäkään Felix ei pidä. Se on hyvä vikellyshevonen tasaisten askellajiensa puolesta ja kouluratsastuksessa ruuna loistaa hyvän ratsastajan kanssa. Felix onkin pärjännyt erittäin hyvin siinä lajissa. Esteetkin sujuvat moitteettomasti.

Jälkeläiset: -

 

Cecar van Deest

 Gimli

 Shetlanninponi

 Ruuna

 i. Bombay

 e. Primadon

 Ko HeB, Re 60cm, Me 60cm          

Gimli ilmaisee selvästi, jos ei pidä jostain hoitotoimenpiteestä. Ruunattiin juuri vallattoman luonteensa takia. Gimli on vieläkin rohkea, mutta nykyään on muuttumassa rauhallisemmaksi. Ruuna rakastaa vedessä peuhaamista, etenkin uimista. Uittaessa kannattaa varoa, sillä Gimli rakastaa vedessä piehtarointia! Koulua menee kunnioitettavasti, mutta korkeat esteet eivät ylity ilman ratsastajan tippumisia...

Jälkeläiset: 

Tulikukan Olive van Deest  e. Olivia

Pepping Bea

Primadonna

 

 

Nellie van Niftrik

 Nellie

 Shetlanninponi

 Tamma

 i. Mohikan van Niftrik

 e. Snow Flake

 Ko HeB, Re 50cm, Me 50cm          

Reipas ja pirteä ponitamma, joka ei työntekoa pelkää. Uittamaan mentäessä Nellie on ensimmäinen Gimlin kanssa, joka sinne veteen kirjaimellisesti ryntää! Nellie on pieni ja pippurinen poni, joka pitää maastoesteistä erityisen paljon. Varsinkin vesiesteillä tamma läikyttää mahdollisimman paljon, niin että ratsastajakin kastuu. Nopeilla ja vikkelillä jaloillaan Nellie pysyy aika helposti maastossa isompienkin hevosten perässä - Nelliehän ajattelee olevansa itsekin hevonen.

Jälkeläiset: -

 

 

 

 

Nevele Pride

 Nindo

 Mustangi

 Ori

 i. Seaside Wonderful

 e. Burmecia

 Ko HeA, Re 150cm, Me 140cm                   

Kuuliainen estehevonen, joka kuitenkin on voimakas ja joskus hieman tuittupäinen, joten kovinkaan monein käsissä Nindo ei aina pysy. Asettaminen Nindolla saattaa aluksi olla hieman hankalaa, koska ori on paksusta kaulastaan jäykkä ja se puree helposti kuolaimet kiinni ja koventaa vain vauhtiaan. Nindo saattaa karsinassanäykkiä, mutta käytävälle laitettaessa seisoo nätisti paikallaan.

Jälkeläiset: Downhill Dragon   e. Coyte Cheyenne

 

 

Castle Rock

 Paroni

 Friisiläinen

 Ruuna

 i. Nokimusta

 e.

 Ko HeB, Re 80, Me 80cm            

Karsinassa ei mikään enkeli, mutta Paronin kanssa pärjää, jos ei anna ruunan pelotella itseään. Pieniä esteitä hyppää hyvin, mutta koulussa loistaa senkin edestä. Paronin selässä tulee esiin ratsastajan todelliset kyvyt, joten uudet ratsastajat saavat sen usein ensimmäiselle tunnilleen.

Jälkeläiset: -

 

Tumnus

 Tumnus

 Norjanvuonohevonen

 Ruuna

 i.

 e.

 Ko HeB, Re 80cm, Me 80cm        

Tumnuksella on vahva luonne ja niin on tahtokin! Se ei tosiaankaan anna pompotella itseään ihan miten sattuu, vaan kertoo kyllä selkeästi ratsastajalle, milloin liika on liikaa. Yleensä se tyytyy mielenosoituksellisesti pysähtymään, mutta ei olisi ensimmäinen kerta, jos se pukittaisi ratsastajan alas selästään. Totalisen järkytyksen nämä tiputetut ratsastajat kokevat nähdessään Tumnuksen kouluradalla taitavissa käsissä, sillä silloin ruuna ei uskoisi samaksi itsepäiseksi ja jekuttelevaksi hevoseksi! 

Jälkeläiset: -

 

Dino II

 Dino

 Haflinger

 Ruuna

 i.

 e.

 Ko HeB, Re 80cm, Me 80cm        

Dino on tallin oma opetusmestari, sillä se ei tee mitään ilmaiseksi. Ratsastaja saa nähdä vaivaa sekä vuodattaa hikeä ihan koko rahan edestä, jotta saisi helpoimmatkin liikkeet onnistumaan. Kun liikkeet sujuvat, Dino tosiaan liikkuu suoraan, hyvässä tasapainossa, eikä sen kanssa ole ongelma edes vaativammat liikkeet.  Dino on aloittelijoillekin helppo hoitaa, mutta peilaa heti hoitajien virheet. Jos esimerkiksi harjaa liian kovaa, saattaa poni näykkäistä. Dino jakaa ratsastajien mielipiteitä; aloittelijoilla Dino ei ole suosiossa, mutta paljon ratsastaneet saavat siitä paljon irti, ja yleensä toivovat sitä tunneille. 

Jälkeläiset: -

 

 

Modessa ox

 Misty

 Arabi

 Tamma

 i.

 e. Born to be Star ox

 Ko HeA, Re 80cm, Me 80cm          

Prinsessamainen tamma, joka ei maastossa pysy aloittelijoiden käsissä, vaan kuumenee nopeasti. Se usein myös rynnii jonon ohi, mutta taitavissa käsissä tamma pysyy kuitenkin aloillaan. Maneesissa saattaa nähdä kulmamörköjä, ja usein onkin se sekasorron ja paniikkikohtauksen järjestäjä. Tämän takia se yleensä on paljon ratsastaneiden tunneilla. Misty hyppää tavalliseksi tuntiponiksi kohtuullisesti, mutta on taitavampi kouluratsastuksessa. Hoidettaessa saattaa säpsähdellä uusia asioita, ja jos esimerkiksi lumiaura auraa tallin pihaa talvella, niin silloin ei tamman karsinaan ole asiaa. 

Jälkeläiset: -

 

 

 

 

 

Tulikukan Leimahdus

 Liekki

 Suomenhevonen

 Ori

 i. Tosi-Onni

 e.

 Ko HeA, Re 130cm, Me 130cm        

Liekki on perinyt isältään Onnilta rohkean luonteensa, eikä nuori ori anna periksi, vaikka ihan heti asiat eivät sujuisikaan. Ori on kevytrakenteinen - etenkin suomenhevoseksi, ja siksi sopiikin mainiosti niin rakenteensa kuin luonteensa puolesta kenttä- ja esteratsastukseen. Pimeällä saattaa nähdä mörköjä jopa tallissa, mutta muuten erittäin mukava hoitaa.

Jälkeläiset: -

 

 

 

Jumping to Conclusions

 Luka

 Hannoverinhevonen

 Ori

 i. Quito de Baussy

 e. Holly Jumper

 Ko VaB, Re 140cm, Me 140cm        

Ori on perusluonteeltaan rauhallinen, mutta voimakkaana hevosena esteillä Lukan selässä täytyy olla kokeneempi ratsastaja, joka pystyy hallitsemaan tätä herraa. Monet toivovat juuri Lukaa estetunneille ja seurakilpailuissa oriilla on myös paljon kysyntää. Luka on myös erittäin kilpailuhenkinen, joten maastossa varsinkin saa olla varuillaan laukatessa, että ori ei lähde ohittelemaan jonossa ja kiilaamaan kavereitaan aiheuttaen yleisen kaaoksen.

Jälkeläiset: Flying Rainbow  e.Black Topside

Bobrikov's Ballad

  

 

 

 

Snoopy

 Snoopy

 Norjanvuonohevonen

 Tamma

 i. Fairytail's X-re

 e. Nordjos Deluz

 Ko HeB, Re 80cm, Me 60cm       

Snoopy on itsepäinen poni, joka tekee lähinnä niin kuin itse haluaa, ratsastajan toiveilla ei ole hirveästi väliä. Raippa kannattaa olla aina mukana, vaikka poni ei raipastakaan pidä. Se yrittää päästä siitä ja sen omistavasta ratsastajasta sitten mahdollisimman nopeasti eroon... Taluttajan kanssa menee kuin unelma, mutta annas olla, kun taluttaja lähtee. Siksi poni käykin monilla talutustunneilla. Vihaa kisaamista, sillä radalla ei ole kavereita. Kaverit ovat ponin elämä. Yksityistunnit, vaikka vain taluttaen, eivät mene, koska kavereita pitäisi aina löytyä joka paikasta. Hoidettaessa ihan mukava, karsinassa näyttää parhaimmat puolensa. Seisoo kauniisti ja antaa harjata itsensä. Nostaa jopa kaviot oma-aloitteisesti. Tammaa ei uskoisi samaksi, kun vertaa ratsastettavuutta ja hoidettavuutta. Valokuvissa näyttää niin lutuselta, mutta se vain osaa poseerata...

Jälkeläiset:

Tulikukan Little Snowboy  i.Tulikukan Narnia

KK. Bella

  

 

 

 

Tulikukan Varjo

 

 Varjo

 Suomenhevonen

 Tamma

 i. Tosi-Onni

 e. Onnetar

 Ko VaB, Re 120cm, Me 100cm         

Nuori suokkitamma Varjo on Onnin ensimmäinen varsa ja lupaava sellainen - ainakin koulupuolella. Varjo on erityisen herkkäkylkinen hevonen. Se ei ole myöskään muiden tuntihevosten tavoin turtunut ratsastajan avuille, joten jos ratsastaja sattuu istumaan vähän vinossa, niin Varjo lähtee painon suuntaan. Se on myös osa syynä siihen, että miksi Varjo on niin hyvä kouluradoilla. Tamma on myös maastovarma, mutta monia asioita Varjo ei vielä taida. Esimerkiksi kavioiden putsaaminen on turha aloittaa vasemmasta etujalasta, sillä sitä Varjo ei ensimmäisenä suostu ikinä nostamaan. Traileriin meno tuottaa hieman päänvaivaa, joten siihen pitää aina varata tarpeeksi aikaa. 

Jälkeläiset: 

Tulikukan Varjovelho i.Pilven Velho 

 

 

 

 

Nino

 Nino

 Pohjoisruotsinhevonen

 Ori

 i.

 e.

 Ko HeB, Re 80, Me 60cm             

Pukittelee varsinkin laukannostoissa ja jos antaa raippaa, mutta hyppää esteitä todella pehmeästi ja hyvin. Nino omaa töyssyttävän ravin sekä ylipäätään terävät askellajit. Se kuitenkin kantaa ratsastajaansa turvallisesti niin maastossa, kentällä kuin maneesissa. Nino on mukava hoitaa, mutta etenkin harjan ja häntien selvittäminen vie erittäin paljon aikaa. Ori näet rakastaa harjan heiluttamista sekä piehtarointia, ja harjaan tarttuu vähän väliä jos mitä luonnonainesta. Talutettaessa Nino on kuin unelma, eikä lastauskaan tuota sen enempää ongelmia.

Jälkeläiset: -

 

Too Tempest

 Tuisku

 Arabi

 Ori

 i.

 e.

 Ko HeA, Re 100, Me 100cm          

Ratsastettaessa kouluratsastusta saattaa olla hieman itsepäinen, mutta tunnin edetessä alkaa viimeistään liikkua, jos ratsastaja on teettänyt orille tarpeeksi töitä. Kuntoonlaitto sujuu mallikkaasti ja Tuisku käy joskus myös aloittelijoiden tunnilla. Pitää erityisesti maastossa olosta, eikä edes yritä riistäytyä ratsastajan käsistä, vaan köpöttelee leppoisasti muiden perässä, ja silloin tällöin katselee ympärilleen. Laukatessa pysyy helposti muiden mukana, koska omaa kokoonsa nähden suhteellisen pitkän askeleen. Orin lastaus tuottaa välillä ongelmia, mutta taas välillä se on helppoa kuin heinänteko.

Jälkeläiset: -

 

 

   

 

Caprichosa

 Kapu

 Lipizza

 Ruuna

 i.

 e.

 Ko VaB, Re 80cm, Me 60cm         

Kapu on jo vähän vanhempi herra, mutta tasaisuutensa ja ei liian vauhdikkaan luonteensa vuoksi varsinkin aikuisratsastajien suosiossa. Todella osaava tuntihevonen teknisestikin. Herkkä suusta, mutta vaatii paljon pohkeella ratsastusta.

Jälkeläiset:

 

 

 

 

Jezebel de L'Etape

 Eemil

 Camarguenhevonen

 ori

 i.

 e.

 Ko VaA, Re 120cm, Me 100cm  

 Eemil on vahvatahtoinen ori, joka vaatii ratsastajaltaan paljon. Sen selässä ei saisi säheltää, sillä Eemil on varsin herkkä painoavuille. Tuntuma on pidettävä suuhun, mutta ohjista jatkuva repiminen ei auta asiaa. Vaikka ori reipas onkin, sen saan oikein ratsastettuna menemään erittäinkin hienosti ja rennosti - ensimmäisen tunnin aikana se tuskin kuitenkaan tulee tapahtumaan, vaan oriin täytyy totutella.

Jälkeläiset: Tulikukan Zeberley e.Kimberley

 

  

 

 

 

Unicd'or Unicorn

 Upi

 Akhaltekinhevonen

 ori

 i.

 e.

 Ko VaA, Re 130cm, Me 120cm  

 Upi on herrasmies - isoliikkeinen sellainen. Esteet sujuvat ketterästi.

Jälkeläiset: Pharaoh's Treasure

 

  

 

 

 

Venetsia

 Viivi

 Tennessee Walker

 Tamma

 i.

 e.

 Ko VaB, Re 110cm, Me 100cm   

 Viivi on jykevärakenteinen tamma, joka voi painaa kuolaimelle, jos se ei ole aivan rehellisesti pohkeiden välissä. Selässä ei auta jäädä vetämään, sillä tamma on todella vahva edestä. Koulutunneilla Viivi pitäisikin saada käyttämään enemmän takajalkojaan, koska se on juuri niin etupainotteinen. Tamman selässä ei haittaa vaikka vähän vinossa istuisi tai liikaa käyttäisi käsiä tai jalkoja, vaan Viivi on hyvin kärsivällinen opettaja. Alkeiskursseilla tätä hevosta tullaan siis näkemään.

Jälkeläiset:

 

 

 

 

San Amour

 Santtu

 Dartmoorinponi

 Ori

 i.

 e.

 Ko HeA, Re 100cm, Me 100cm     

 Santtu on varsinainen monitoimiponi. Se rakastaa esteitä, menee koulua moitteettomasti, ei säiky maastossa ja kuntoonlaitossa käyttäytyy mallikkaasti. Ainut on, että Santtu on ori, joten välttämättä aloittelijoille sitä ei anneta. Vähällä Santtu ei kuitenkaan ratsastajaansa päästä, vaan jos ponin tahtoo peräänannossa kulkevan, on sen eteen tehtävä myös töitä! Opettajista varsinkin Kurre on tähän opetusmestariin ihastunut.

Jälkeläiset: Tulikukan Betsy  e.Boloubeth 

 

 

 

 

 

Merrie Musket

 Merri

 Fell-poni

 Ori

 i.

 e.

 Ko HeA, Re 90cm, Me 80cm            

 Merri on hyvin osaava poni, joka on pitkälle koulutettu. Merri on vasta tullut tallille, joten se käy vain edistyneempien tunneilla. Karsinassaan se ei siedä yhtä enempää hoitajaa, vaan siitä poni hermostuu. Pienempien ratsastajien tulee kysyä apua isommilta hoitajilta tai tallimestarilta. Satulaa laittaessa se narskuttelee hampaitaan ja saattaa purra ruokakuppiaan. Ihman muuta hieno näky koulukentillä ja esteitä Merri hyppelee kuin vanha konkari, vaikka ikää ei ole kuin 6 vuotta. Selviytyy haastavimmistakin esteistä sekä erikoisesteistä. 

Jälkeläiset: -

 

 

 

 

 

©2019 Tulikukan hevostila - suntuubi.com