Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Tulikukan hevostila ♥ Tallit&hevoset Yksäritalli

YKSÄRITALLI

Yksäritallissa asuvat luonnollisesti yksityiset hevoset. Talliin ei ole muuten asiaa kuin omistajan luvalla. Joillekin hevosille otetaan hoitaja ja mm. Olivia käy tunneillakin.

Hevosia: 28

Hoitajien tehtäviä:

  • harjaaminen
  • haavojen tarkistus ja hoitaminen tarpeen mukaan
  • liikuttaminen
  • alkulämmittely omistajaa varten (käynti)
  • karsinan putsaus
  • ruokkiminen
  • varusteiden putsaaminen
  • varusteiden vaihto lauantaisin (satulahuopa, pintelit, loimi)

 

HEVOSET:

 

Kingstone Moonwalker

 Kassu

 Westfaleninhevonen

 Ori

 i. Thriller

 e. Dancing Machine

 Ko HeA, Re 130cm, Me 130cm          

 Omistaja: Minttu

Tarkka ja huolellinen estehevonen, jolta sujuvat niin kolmisarja kuin erikoisesteetkin. Kenttäratsastuksessa antaa parhaansa ja onkin siinä lajissa mukana koko sielustaan. Pukittaa herkästi sellaiset ratsastajat alas selästään, joiden huomio herpaantuu liiaksi muualle.

Jälkeläiset: -

 

 

 

 

Moondelight Roblieox

 Robin

 Arabialainen täysverinen

 Ori

 i. Priory Starlight ox

 e. Harviestown Princess ox

 Ko VaB, Re 130cm, Me 130cm         

 Omistaja: Reeta

Robin on valpas ori, joka vaatii herkkää käsittelyä. Se pystyy niin esteillä kuin koulussakin huimiin saavutuksiin ja antaa itsestään aina 110%. Esteradalla ori on "tikittävä aikapommi", eikä Robinilla voi kisata muut kuin vain tallin taitavimmat ja lujahermoisimmat. Lisäksi Robin hermostuu epävarmassa käsittelyssä, joten ratsastajan/hoitajan on pidettävä tunteensa kurissa, sillä ori aistii ne herkästi. Robinilla on lyhyt askel, joten siitä syystä sen harjoitusravissa ei ole aina niin helppo istua.

Jälkeläiset:

Only Shakira ox e.Wild Angel ox

Nesmile ox e. Wild Angel ox 

Tulikukan Oliver Twist ox e. Charlotte Moon ox

Johnny Depp ox

 

 

 

Kilree Clover

 Kille

 Welsh-poni (B)

 Ruuna

 i. Kreitus

 e. Asta Morgan

 Ko HeA, Re 90cm, Me 90cm

 Omistaja: Vilma Järvinen       

Kille on monitoimiponi, jolla on laji kuin laji halussa. Kahta samanlaista päivää ei sen kanssa ole mahdollista viettää. Hypetessä innokas ja loikkii yleensä kieltämättä esteiden yli kepeästi ja suurella ilmavaralla. Kaiken lisäksi Killellä on rautaiset hermot mitä kilpailutilanteeseen tulee.

Jälkeläiset: -

 

 

My Little Nevi

 Nemo

 Hannoverinhevonen

 Ori

 i. Devil's Return

 e. Mangosteen

 Ko VaA, Re 130cm, Me 130cm        

 Omistaja: Hannah

Komea Nemo on rotuunsanähden pieni, mutta niinkuin molemmat vanhempansa Nemosta odotetaan suurenluokan kisahevosta. Oriilla on hyvä hyppytekniikka ja se rakastaa ennen kaikkea juuri hyppäämistä. Kerran, kun vetää esteen päällä Nemoa suusta, niin se ei välttämättä suostu enää hyppäämään seuraavaa. Yksin oriin kanssa ei suositella maastoon menemistä. Nemon emä on Metsämäen tallilta.

Jälkeläiset: - 

 

 

 

Zhaninaox

 Tessa

 Arabialainen täysverinen

 Tamma

 i. Sahir Amir ox

 e. Badieh Al-Malakeh ox

 Ko VaB, Re 80cm, Me 80cm         

 Omistaja: Ilona

Tessa on "yhden ihmisen hevonen", joka pitää rutiineista ja rauhasta. Etenkin rauhasta. Kilpailutilanteissa hälystä huolimatta rauhallinen, vaikkei sitä tästä herkästä arabitammasta heti uskoisikaan. Tessa on taitava lännenratsu, joka reagoi hämmästyttävän nopeasti ja kuuliaisesti ratsastajan painoapuihin. Pohjetta ja ohjaa ei siis tarvitse välttämättä käyttää ollenkaan. Ehkä pieniin asetuksiin ja taivutuksiin, mutta painoavuilla siis mennään. Esteillä tamma on monesti kömpelö ja pukittaa herkästi radalla. Moni ratsastaja onkin tippunut sen selästä juuri kilpailuissa, kun tamma on päättänyt, ettei pääse yli. Tessan varsa Koivurannan Zanik myytiin Koivurannantallille.

Jälkeläiset: Koivurannan Zanik ox  e. Prestige ox 

 

 

 

Topaco Warrior

 Wandal

 Amerikkalainen puoliverinen

 Ori

 i. Ashurst Wonder

 e. Cherry Prefix

 Ko Grand Prix, Re 150cm, Me 120cm

 Omistaja: Nina Björkman

Wandal nappaa mielellään jotain pureskeltavaa hoitamisen ajaksi, joten heinää on hyvä olla lähellä. Ratsastuksessa temppuilee ja tekee muutenkin omiaan, mutta kisatilanteessa syttyy kuin tietäen, että tämä on tosipaikka. Villitsee tarhassa/laitumella muita hevosia pelleilyllään ja on vaikea saada sieltä kiinni. Noora kisaa Waldalilla esteillä.

Jälkeläiset: -

 

 

Silent's Spring Flash

 Flash

 Tanskalainen puoliverinen

 Tamma

 i. Goldencoast Hercules

 e. Silent's Lucky Lady

 Ko Grand Prix, Re 80cm, Me 80cm

 Omistaja: Nina Björkman

Kiistatta tallin lahjakkain ja osaavin hevonen koulupuolella.

Jälkeläiset: -

 

 

Cherrygarden's Dauphino

 Red

 Westfaleninhevonen

 Ori

 i. Sandro Valentino

 e. London Pride

 Ko HeA, Re 160cm, Me 140cm         

 Omistaja: Rainer

Tallin hallitseva mestari estepuolella. Red on suuri persoona, joka huonolla tuulella ollessaan saattaa näykkiä sekä pitää uusien ihmisten pienstä pelottelusta. Red on kuitenkin kaikesta huolimatta loistava työkumppani, sillä se antaa aina kaikkensa oli sitten kyseessä koulu-tai esteratsastus.

Jälkeläiset: -

 

 

Jazzmyran

 Jedi

 Schwarzwaldinrautias

 Ori

 i. Rock DJ

 e.

 Ko HeB, Re 60cm, Me 60cm       

 Omistaja: Kati

Jedi on varmajalkainen maastoilija, joka ei muita jää odottelemaan. Kauaa ei komea poika tuntihevosena ehtinytkään olla, kun se jo ostettiin yksityiseksi, mikä loistavasti sopii tälle rutiineja rakastavalle oriille. Nyt Jedi saa nauttia pitkistä ja rauhallisista maastolenkeistä tai laukata harja hulmuten metsäteitä pitkin, sillä mitään kisahevosta Jedin omistaja ei siitä ole tekemässä. Ei oteta vuokraajaa.

Jälkeläiset: 

Soldier of Fortune  e.Miss Lorrie of Shine 

Demon NVT

 

 

Devil's Return

 Leevi

 Hannover

 Ori

 i. Blackrock

 e. Barrows First Lady

 Ko VaA, Re 140cm, Me 140cm      

 Omistaja: Hannah

 Leevi on kiistatta tallin yksi parhaimmista hevosista, jolla on vielä paljon annettavaa ja näytettää maailmalle. Omaa ison egon, eikä suostu hyppäämään edes pienten esteiden yli. Ei myöskään kauhistele erikoisesteitä, vaan hyppää niiden yli kuin tekisi sitä joka päivä. Hiljattain huomattu olevan myös lahjakas maastoesteillä ja nyt Leevillä on alettu kisaamaan kenttäratsastuksessa ja saa nähdä tuleeko siitä herran päälaji. Vahva hevonen suusta. Ei pure eikä potki, mutta luimia saattaa ihan pelotellakseen.

Jälkeläiset:

My Little Nevi  e.MangosteenB

Bridong

 

 

Tosi-Onni

 Onni

 Suomenhevonen

 ori

 e. Onnen-Tähti

 i. Auran Aapeli

 Ko VaB, Re 120cm, Me 120cm       

 Omistaja: Reeta

Maastossa luottohevonen, joka ei vähästä hätkähdä. Suosittu maasto/kenttähevonen säyseän luonteensa, tottelevaisuutensa ja miellyttävien hyppyjensä takia. Pärjännyt hyvin kenttäkisoissa. Lahjakkaana kenttähevosena siirtyi yksityiseksi ja aloittelee omistajansa kanssa yhteistä kisataivalta.

Jälkeläiset:

Tulikukan Varjo

Tulikukan Leimahdus

Selena

 

 

Julana

 Juuli

 Tinker

 tamma

 i. Leontin

 e. Fanta Light

 Ko VaB, Re 100cm, Me 80cm      

 Omistaja: Jasmin

Hyvin osaava tamma, mutta tarvitsee selkeät avut varsinkin laukannostossa ja peruuttamisessa. Ratsastaessa pitää muistaa välimatkat muihin ratsukoihin. Karsinassa saattaa pelotella pienempiä ratsastajia/hoitajia, mutta Juulin kanssa kyllä pärjää. Yksityinen, mutta saattaa silloin tällöin vilahtaa myös tunneilla. Jalkamurtuman takia viettää tällä hetkellä varhaiseläkepäiviään.

Jälkeläiset:

Yönsilmä II

Tulikukan Millis Dicey   i. Pjonier's Sjoerd

 

 

 

Belfast Magicxx

 Magic

 Englantilainen täysverinen

 ruuna

 i. Quite Amazing xx

 e. Isishannon xx

 Ko VaB, Re 120cm, Me 120cm      

 Omistaja: Marco

Magicin intohimona ovat esteet, mutta kilpailutilanteessa tuppaa hermostumaan, vaikka ruuna onkin rauhottunut jo huomattavasti uuden omistajansa myötä. Villi, mutta oikeassa käsittelyssä tottelevainen hevonen, joka kulkee nätisti koottuna, jos sille päälle sattuu. Maastossa tykkää lähteä laukkamaan, jos on hyvä päivä edessä. Marco harjoittelee nykyään ahkerasti kenttäratsastusta Magicin kanssa ja parivaljakko tullaan näkemään nykyään kentäratsastuksen kisakentillä. Magicillä on matkaavoittava laukka, joka tekee jo sinällään siitä loistavan kenttähevosen, sekä siihen vielä lisättynä voimakas takaosa ja pitkät, vahvat jalat.

Jälkeläiset: -

 

 

Black Topside

 Tuija

 Hannoverinhevonen

 Tamma

 i. Grand Regal

 e. StarDust

 Ko VaA, Re 100cm, Me 80cm       

 Omistaja: Sofia Nieminen

Tuija taitaa kaikenlaiset koulukiemurat ja on erittäin nöyrä ja kuuliainen ratsastaa. Vaatii ratsastajalta herkkää kättä ja reagoi oikeinratsastettuna todella pieniin ja huomaamattomiin apuihin. Kisakentillä paljon mainetta niittänyt tamma hyppää myös mielellään esteitä.

Jälkeläiset:

Flying Rainbow   i. Jumping to Conclusions

 

Lord Ódin

 Ódin

 Morganinhevonen

 Ori

 i. Dashiva

 e.Odella

 Ko HeB, Re 130cm, Me 100cm             

 Omistaja: Noora Järvinen

Ikänsä puolesta sen pitäisi olla jo täydellinen kisakumppani ja ratsu, mutta kun ei. Henkisesti Ódin on vielä nuori ja kouluratsastuksessa teknisellä tasolla sillä on vielä pahoja puuteita. Esteet se sijaan sujuvat ori-pojalta hyvin ja kisoissakin on tullut monia - yllättävänkin hyviä - sijoituksia. Kouluratsastuksessa Òdin ei aina tiedä, mitä siltä vaaditaan, joten monesti syntyy väärinkäsityksiä ratsastajan ja hevosen välillä. Kukaan muu kuin Ódinin omistaja Noora ei oriilla juuri ratsasta, koska kukaan muu ei edes haluaisi mennä villin oriin selkään. Toisinaan Ódin on oikukas eikä varsinkaan sillon se ole yhteistyöhaluinen ratsastajan kanssa. Omistajaansa Ódin on alkanut viime aikoina hieman kuuntelemaan, eikä ori vaikuta enää niin toivottamalta tapaukselta kuin esimerkiksi vuosi sitten.

Jälkäiset:

 

 

Olivia

 Olivia

 Shetlanninponi

 Tamma

 i. Tiny Min

 e. Faisy of Bergia

 Ko HeB, Re 60cm, Me 60cm         

 Omistaja: Vanessa

Varsinainen vekkuli, jolta sujuu niin rehulaatikon avaaminen kuin ratsastajan selästä tiputtaminen. Suloinen ja hurmaava poni, johon ei voi olla ihastumatta, ja juuri siitä syystä saa velmuilunsa anteeksi. Esteiden yli hyppely on Olivian mielipuuhaa, vaikka silloinkin yrittää jekkuilla, kuten mennä viime hetkellä esteen ohi. Kisakentillä kuitenkin terästäytyy ja näyttää kykynsä, jotka eivät ihan pienet olekaan. Käy normaalitunneilla aina välillä. 

Jälkeläiset:

Tulikukan Arwen i.Florican Bohéme

Tulikukan Olive van Deest i.Cecar van Deest

 

 

Bumble-Bee Queen

 Helmi

 Amerikanravuri

 Tamma

 i. Star of Broadway

 e.

 Ko HeB, Re 80cm, Me 60cm         

 Omistaja: Marco

Huonon ravimenestyksen vuoksi Helmi joutui teurasuhan alle ja Marco päätti ostaa tamman itselleen. Huippuravihevosta siitä ei koskaan tule, mutta tamma rakastaa edelleen kärryjen vetämistä ja on aina yhtä innoissaan, kun ne otetaan esille. Helmi opiskelee myös ahkerasti kouluratsastusta, sillä esteiden ylitys on sille aivan hepreaa. Innokas oppimaan uutta.

Jälkeläiset: -

 

 

Qucculuru

 Ziggy

 Quarter

 Tamma

 i. Tangil Rex

 e. Yonne

 Ko HeB, Re 90cm, Me 80cm         

 Omistaja: Mari

Ziggy on hevonen, jolle on sattunut ja tapahtunut paljon pitkän elämänsä aikana ja ikääkin on tammalle alkanut kertyä. Tamma ei siksi päästä lähelleen ketä tahansa ja vain pari ihmistä se pästää karsinaansa omistajansa lisäksi. Heidät nähdään aina välillä myös kisakentillä mielenkiintoa ylläpitämässä.

Jälkeläiset:

 

 

Mystical Miracle

 Molly

 Hannoverinhevonen

 Tamma

 i. Naraleander

 e. Mouline

 Ko VaB, Re 100cm, Me 80cm

 Omistaja: Katariina Saari        

Uuden opettajan tallille mukana tullut lady tuntee arvonsa, eikä kuvittelekaan menevänsä ulos sateella tai syövänsä vanhoja, kovettuneita leipiä. Koulussa vanha konkari, joka ei aloittelijoita lähellään siedä, vaan voi yrittää niitä jopa pahimmassa tapauksessa näykkäistä.

Jälkeläiset:

 

 

 

 

Dorian Grey

 Della

 Oldenburginhevonen

 Tamma

 i. Firebird

 e. Rose Blossom

 Ko PrixStGeorges, Re100cm, Me80cm

 Omistaja: Sofia Nieminen

Tamma tuotiin suoraan Saksasta Sofian kisahevoseksi, jossa se oli huippunimien koulutettavana ja kokemusta kisakentiltä hakemassa. Erittäin lupaavat askellajit. Tämä kouluratsu kaipaa taitavan ratsastajan selkäänsä.

Jälkeläiset: -

 

 

Cab's Zapata

 Stara

 Tinker

 Ruuna

 i. Cab's Isaac

 e. Goldy's Renee

 Ko HeB, Re 80cm, Me 60cm         

 Omistaja: Marjaana

Kiltti herra, joka heinänsä ansaitakseen työskentelee vammaisratsuna pääasiassa. Kirsikan velipuoli.

Jälkeläiset: -

 

  

Cab's Gipsy

 Kirsikka

 Tinker

 Tamma

 i. Cab's Isaac

 e. Arabelle

 Ko VaA, Re 80cm, Me 80cm        

 Omistaja: Jasmin

Jasmin osti Kirsikan samalta kasvattajalta, jolta Starakin oli ostettu, sillä Juulin loukkaannuttua pysyvästi Jasmin tarvitsi uuden hevosen. Hevosen olisi tullut olla osaava ja mielellään nuori, jolta löytyisi kapasiteettia vaativille kouluradoille. Eikä Jasmin välttämättä halunnut luopua niin rakkaasta, laikullisesta ja karvakkaasta rodusta. Kirsikan koulutus vaativille kouluradoille on vielä hieman kesken, mutta kapasiteettia löytyy paljonkin. Jasmin on päässyt Kirsikan kanssa hyvään alkuun, ja ratsukosta odotetaan vielä suuria. Kirsikan herkästi liikkuvat korvat liikkuvat yleensä sinne ja tänne. Mutta kun ratsastaja teettää sille tarpeeksi haastavia, keskittymistä vaativia tehtäviä, niin tammalta unohtuu muu, ja se keskittyy täysin meneillä olevaan tehtävään ja ratsastajaansa.

Jälkeläiset:

 

 

Templebready Zelektra

 Ellu

 Englantilainen täysiverinen

 Tamma

 i. Fairest Hanover xx

 e. Savana xx

 Ko HeB, Re 150cm, Me 150cm       

 Omistaja: Rasmus

Ellu on virkeä hevonen, joka aina aamulla odottaa karsinassaan malttamattomana uuden päivän alkamista ja on samalla ensimmäinen, joka karsinansa ovea alkaa kavioillaan paukuttamaan, kun ensimmäinen ihminen saapuu aamutallia tekemään. Ellu tuotiin ulkomailta, sillä sen ura laukkaratsuna ei mennyt ihan omistajan suunnitelmien mukaan. Tamman jockey osti lopulta Ellun ja palasi sen kanssa takaisin kotimaahansa Suomeen.  

Jälkeläiset: -

 

 

Muddy Waters

 Tomppa

 Palomino

 Ori

 i. Wouter

 e. Viktooria

 Ko HeA, Re 100cm, Me 90cm       

 Omistaja: Teija

Tomppa on hieman orimainen ruuna. Joskus se tekee kaiken kuin enkeli, mutta pahan päivän yllättäessä karsinasta herää energinen, mutta kiltti ruuna. Ratsastaessa Tomppa toimii aloittelijoilla oikein hienosti. Kokeneimmilla ruuna alkaa joskus testailemaan ratsastajaansa kentällä, mutta kyllä se kunnollakin osaa mennä. Karsinassa Tomppa on aina ystävällinen ja helppo käsitellä, ja ruuna rakastaa pikkulapsia. Tompan on tarkoitus alkaa kisata isompia luokkia, kunhan ikää tulisi vielä muutama numero lisää. Ruunan emä on kuuluisa kenttähevonen, jolta Tomppa onkin perinyt osin villin luonteensa, mutta ruunauksen jälkeen Tomppa rauhoittui.

Jälkeläiset: Valentino Valdemar

 

 

Downhill Dragon

 

 Doni

 Mustangi

 Ori

 i. Nevele Pride

 e. Coyte Cheyenne

 Ko VaA, Re 150cm, Me 150cm         

 Omistaja: Elisa

Kuriton Doni palasi Ratsutila Odysseyksesta koulutuksesta. Loppuarvion mukaan Doni on erittäin kuuliainen ja energinen ori, josta löytyy potentiaalia vaikka minkälaisiin luokkiin. Osaa laukanvaihdot joka toisella askeleella sekä laukkapiruetit. Suoraan kulkemista täytyy vielä treenata. Donin massa on myös lisääntynyt ja ravi on erittäin kaunista katsella. Isoilla esteillä täytyy ratsastajan ratsastaa loppuun asti. Nykyään jo aika tottelevainen ja vuodet ovat tuoneet mukanaan lisään varmuutta ja käytöstapoja.

Jälkeläiset: Hurrikaani 

 

 

King Seventeen

 Elvis

 Lusitano

 Ori

 i. Kentucky Rain

 e. Amazing Grace

 Ko VaA, Re 120cm, Me 100cm      

 Omistaja: Erin

 Elviksellä on tapana lukea ratsastajan ajatukset, joten sen selässä olian ei tarvitse muuta kuin ajatella laukkaa, niin ori on jo nostanut sen. Kuitenkin Elvis on erittäin tottelevainen, eikä suoraan laukasta pysähdys tuota suurempia ongelmia osaavalla ratsastajalla. Karsinassa pyörii, joten Elvis on sidottava harjaamisen ja satuloinnin ajaksi kiinni. Hampaitkin se saattaa näyttää, mutta omistajaansa se ei ainakaan ole kertaakaan purrut.

Jälkeläiset: Airplane (Teili)

 

 

 

Angeliq Moon ox

 Aurora

 Arabi

 Tamma

 i. Kadaj ox

 e. Requiem Melody ox

 Ko HeA, Re 120cm, Me 120cm      

 Omistaja: Lisa

Aurora on enemmän toiminnan naisia ja se alkaa heti vikuroida, kun tajuaa, että vuorossa onkin tylsiä koulutehtäviä. Oikealla ja päättäväisellä asenteella saa Auroran menemään varmasti juuri niin kuin haluaa - eihän tamma mikään tyhmä tai taitamaton ole. Tamma on myös oppinut avaamaan jos jonkinlaisia solmuja, joten se tulisi sitoa tiukasti kiinni ellei halua jahdata juoksentelevaa hevosta loppupäivän.

Jälkeläiset: Bali (Teili)

  

 

 

 

Balou du Rouet

 Balu

 Risteytysponi

 Ruuna

 i.

 e.

 Ko HeA, Re 100cm, Me 100cm        

 Omistajat: Outi ja Liina

Korkealle koulutettu Balu on erittäin tottelevainen ja kärsivällisyyttä riittää vaikka muille jakaa.

Jälkeläiset: -

 

 

 

 

D

 Dakota

 -

 Tamma

 i.

 e.

 Ko VaB, Re 120cm, Me 120cm     

 Omistaja: Minttu

Dakota on Mintun uusin hankita Kassun rinnalle. Tamma on vasta 5-vuotias ja sen kyvyt on jo tässä vaiheessa uskomattomat. Uusi kenttähevostähti on syntynyt. 

Jälkeläiset: -

 

 

©2019 Tulikukan hevostila - suntuubi.com