Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Tulikukan hevostila ♥ Tallit&hevoset Pikkutalli

PIKKUTALLI

Pikkutallissa asustaa loput TuKun hevosista eli lähinnä työhevoset, falabellat ja eläkkeellä olevat hevoset. Talli on Jasminin, Marin ja Vikin vastuulla. Tunneilla osaa näistä hevosista voi nähdä, mutta muuten niitä käytetään toisenlaisiin tarkoituksiin.

Hevosia: 14

Hoitajien tehtäviä esim:

-varusteista huolehtiminen

-liikuttaminen (ajaminen kärryillä, juoksutus liinassa...)

-harjaaminen

-karsinan putsaus

 

HEVOSET:

TYÖHEVOSET

Peppercorn

 Pepe

 Shire

 Ruuna

 i. Dollar

 e. Maya                          

Pepeä ihmisystävällisempää hevosta saa hakea. Ruunalla on yhtä suuri sydän kuin on säkäkorkeuttakin! Tykkää ehdottomasti olla mukana tunneilla, jossa käy valitettavasti erittäin harvoin vähäisen osaamisensa vuoksi. Rauhalliset maastolenkitkään eivät herraa haittaa. Rauhallisuus ja varmajalkaisuus tekevät Pepestä kuitenkin ihanteellisen työkumppanin. Ruunalla on tarmokas ravi ja lisäksi se on vielä lempeäluonteinen. Ja kuka pystyisi vastustamaan Pepen lempeitä silmiä? 

Jälkeläiset: Esther Little  e.Tuulenkuiskaus 

Joseph Smith Mooses

Helen

 

Zmartie

 Martin

 Percheronhevonen

 Ori

 i. St.Mario

 e. Gentle Breeze                    

Martin suhtautuu hillitysti uusiin asioihin. Se oli varmasti entisessä elämässään työhevonen, joten ratsastuksen salat eivät ole vielä auenneet Martinille. Varsinkin aloittelijat hinkuvat päästä maastoon tällä hepalla ja mieluiten ilman satulaa. Maastossa Martin onkin turvallinen kaveri, vaikka sen laukka onkin isoa ja raskasta. Karsinassa hyvin kiltti. 

Jälkeläiset: Royal Volvo  e.Pin Rocks Ms Madonna

Al Jawf

 

 

Atlantic Duke

 Duke

 Clydesdalenhevonen               

 Ori

 i. Atlanta City

 e. Tecla

Duke on isokokoinen herra, joka herättää kunnioitusta niin ihmisissä kuin lajitovereissakin. Oikeasti Duke on herttainen nallekarhu, joka rakastaa rapsutuksia ja harjausta. Innokas myös lähtemään ratsastuslenkille ja kantaa selässään helposti kolmekin innokasta lasta. Vetää myös kärryjä sekä auttaa tarvittaessa muissakin raskaissa töissä. Dukelta hoituu homma kuin homma! 

Jälkeläiset: Bakken's Dali   e. De Leya

Jasper   e. Snowy Sky

Neira NVT

Monty

 

 

 

De Leya

 Lyle

 Clydesdaleninhevonen                

 Tamma

 i. Payano

 e. First Rose

 Ko HeC, Re -

Lyle on vahva, varmajalkainen sekä lempeä tamma, jolta löytyy myös sitä ihanaa eteenpäinpyrkimystä. Osaa tehdä hommat ripeästi, jos on tarvis. Mutta kyllä laiskottelupäiviäkin löytyy. Lyle on oman tiensä kulkija, eikä piittaa paljon muista hevosista. Ihmisistä sen sijaan pitää ja kiintyy niihin, ja huolella.

Jälkeläiset: Bakken's Dali  i. Atlantic City 

American Zick Zack

Claude i.CM Loisto Henrik

 

 

 

 

Hopea Harmo II

 Henna

 Clydesdale                     

 Tamma

 i.

 e.

Henna on lempeä tamma, mutta osaa myös olla tarvittaessa totinen, äksy ja tuima. Ratsastettavuudeltaan se sopii niin aloittelijoille kuin vähän kokeneemmillekin, mutta hoidettaessa tamma on enemmän kokeneiden hevonen. Isot jalat ja tarkan sihdin omaavana ratsastaja saattaa nimittäin saada varpaillensa, kun satulavyötä kiristetään, tai vatsan alta harjataan liian ronskisti. Ratsastettaessa hyväksyy lyhyet jalat, pienen potkimisen ja suusta vetämisen. Koskaan se ei ole pukittanut, ja mitä pienempi ihminen on selässä, sitä varovaisemmaksi tamma tulee. Jos Hennan selästä tippuu, on se lähes varmasti oma vika. Talutettaessa kävelee laiskasti vierellä, tammalla ei ole mihinkään kiire.  

Jälkeläiset: -

 

 

Totilas

 Totti

 Shire

 Ruuna

 i. -

 e. -                    

Totti saattaa käydä jollain tunneilla, mutta sen osaaminen on hyvin vähäistä. Karsinassa saattaa luimia, muttei ole koskaan purrut TuKussa. 

Jälkeläiset: -

 

 

FALABELLAT

 

SuklaaRusina

 Täplä

 Falabella

 Ruuna

 i. Peveril Pipette              

 e. Eowyn

 Ihmisystävällinen ja ennen kaikkea pienten lasten kaveri. Liikennevarma, ei säiky juuri mitään, eikä omaa muitakaan pahoja tapoja. Ei tuntikäytössä. Täplä on nykyään muodostanut pienen lauman kahden muun falabellan tamman kanssa. 

Jälkeläiset: Pompula

k

 

 

Fly High Pretty

 Betty

 Falabella

 Tamma

 i. American Macho

 e. Star of the Sky              

Betty on suloinen ja hellyyden kipeä pikkutamma. Betty osaa selvästi ilmaista milloin haluaa rapsutuksia, esim ääntelemällä tai tökkäämällä päällään välillä Betty saattaa kolskuttaa karsinan ovea. Hoitaessa pikku prinsessa, jolle ei vatsan alta harjaaminen sovi missään tapauksessa. Kavioiden putsauksessa usein nostaa kavion ja sitten laskee alas, mutta siitä ei ole suurta ongelmaa. Tarhassa kirmailee reippaasti ja tekee villejä pukkihyppyjä. Tamma on seurallinen ja sitä on käytetty koristeajoissa, eli niin sanotuissa "valjakkoajoissa".

Jälkeläiset:

 

Lady Ghost

 Tosca

 Falabella

 Tamma

 i. Grazy Touch                

 e. Fanta

Kipakka pieni tamma. Bettyn sydänystävä.

Jälkeläiset: Caramel  i.King of Town

Honey

  

 

 

MacMilo

 Milo

 Falabella                        

 Ori

 i.

 e.

Falabellalauman ainut ori. Erittäin malttamaton ori, joka on aina menossa johonkin suuntaan niin talutettaessa kuin liikutettaessa. Pysyy kyllä karsinassa, mutta pienestä koostaan huolimatta osaa karata ja on yllättävän vikkelä. Se jopa tanssahtelee talutettaessa kuin isommatkin hevoset, tosin pikkupiipertäjätaapertaja-askelilla. Milo on mukava hoitaa, tosin on selvä ori, kun vähän kaikki kiinnostaa, ja keväästä ja kesästä se on totta kai hankalampi kuin syksyllä ja talvella. Kauniisti ori kuitenkin menee pikkukärryjen edessä, ja hyppää irtohypytyksessä omaan kokoonsa nähden erinomaisesti. Ohjasajo ei aina jaksa kiinnostaa, eikä tosin juoksutuskaan. Talutuslenkit maastossa ovat yksiä sen lemppareista, siellä se yleensä karkaa, ja hyppelee pitkin maita ja mantuja, ennen kuin tulee ruoka-aika, jolloin kipittää kiltisti takaisin tallille. 

Jälkeläiset: Piaffina  i.Lady Ghost

KK. Pumpuli

  

 

Piaffina

 Peppi

 Falabella

 Tamma

 i. MacMilo

 e. Lady Ghost                  

Nuori tamma saa vielä viettää hetken leppoisia päiviä, kunnes  sen koulutus alkaa ihan todenteolla. Tulevaisuudessa on tarkoitus keskittyä agilityyn ja näyttelynhin kuten on muidenkin falabellojen kohdalla tehty. Kyselyjä varsoista on myös tullut jo.

Jälkeläiset: -

 

 

 

 

Harward's Priscilla

 Peukaloinen

 Falabella                    

 Tamma

 i.

 e.                  

Falabellalauman uusin jäsen. Astutettu oriilla MacMilo.

Jälkeläiset: -

 

 

 

 

ELÄKKEELLÄ

  

Hallaharja

 Hallis

 Shetlanninponi

 Ruuna

 i. Billy

 e. Voikukka

 Ko HeB, Re 60cm, Me 60cm     

 Hallis siirtyi ansaitulle eläkkeelle 18-vuoden iässä. Arvaamaton ja pahansisuinen poni, jolla on suuri reviiri. Karsinassa luimii, mutta ponin kanssa pärjää, kun näyttää kuka on pomo. Ainut poni, jonka kanssa Hallis tulee toimeen on Täplä ja ystävykset onkin erottamattomia. Halliksen emä asustaa Neliapilan tallilla.

Jälkeläiset: Chausette Barona e. Siltakylän Sinclair

 

 

 

 

 

Fantastic Crystal

 Fatima

 Hosteininhevonen

 Tamma

 i.

 e. Fantasia

 Ko VaA, Re 90cm, Me 80cm       

Tallin vanhin ja kunnioitetuin hevonen, jolla on takana loistokas kisaura huippuratsastajan kouluhevosena. Fatima ei käy enää tunneilla, vaan viettää lepposia eläkepäiviä, johon kuuluu mm. rauhallisia maastolenkkejä. Nuoruudessaan Fatima oli oikein tyylikäs näky kouluradalla ja osaavan tamman selässä Sofia Nieminenkin aloitti oman menestyksekkään kisauransa. Fatima oli oikein mainio kisaratsu vähän kokeneemmille ratsastajille, sillä tamma ei vähästä hermostunut kisahässäkässä, mutta ratsastajalta se silti vaati herkkää ja selkeää apujen käyttöä. 

Jälkeläiset: Fatima's SunVoice  i.Weltmeyer 

Rainbow

  

 

 

Leonardo di Vinsci

 Leo

 Lipizzanhevonen

 Ruuna

 i. Novein

 e. Winnye's

 Ko HeA, Re 110cm, Me 110cm    

Tallin luottohevonen, jonka kyydissä aloittelijoiden on hyvä aloittaa tutustuminen ratsastuksen saloihin, mutta tarjoaa kokeneille sopivasti haastetta, sillä Leo ei tee yhtään enempää kuin ratsastaja pyytää. Tallin vikellyshevonen. Unelmaratsu ja enkeli myös karsinassa. Leon emä on Neliapilan tallilla. Leo on siirtynyt puolieläkkeelle, eli se ei tee enää niin paljon töitä kuin muut hevoset. Leo toimii nykyään vain lähinnä vikellyshevosena.

Jälkeläiset: Krizette

 

 

 

©2019 Tulikukan hevostila - suntuubi.com