Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Tulikukan hevostila ♥ Tallit&hevoset Lännenratsastustalli

LÄNNENRATSASTUSTALLI

Lännenratsastustallista huolehtii Tom Saari. Tom pitää päivittäin lännenratsastustunteja sekä joinain viikonloppuina kursseja aiheesta. Siispä tallin hevosia ei usein normaaleilla tunneilla näy, mutta saattavat ne sinne joskus eksyä.

Hevosia: 15

Hoitajien tehtäviä esim:

-varusteista huolehtiminen

-ratsastajien auttaminen

-tunneilla käytettävien esteiden, porttien ym. tuominen tunnille sekä vieminen pois

-liikuttaminen

-harjaaminen

 

HEVOSET:

 

 

Whisper

 Waldo

 Appaloosa

 Ruuna

 i. Master

 e. Unique Vanilla

 Ko HeB, Re 80cm, Me 80cm        

Värikkään menneisyytensä vuoksi herkkä ratsastaessa ja säikkyy monia asioita, kuten kentänlaidalla lepattavia takkeja, aukijääneitä portteja, kissoja...yms. Asui tallissa, jossa hevosten hoitoa laiminlyötiin. Kesti monta vuotta ennen kuin luottamus ihmisiin palautui vähitellen. Nyttemmin Waldosta on kuoriutunut loistava ja rohkea lännenhevonen. Waldon isä asuu Koivurannantallilla ja emä Hasselbackan ratsutilalla.

Jälkeläiset: Tulikukan Salmix Salmiakki

 

 

 

Bastella

 Stella

 Quarter

 Tamma

 i. Manhattan Ravella

 e. Lady Freesia

 Ko HeB, Re 80cm, Me 80cm         

 

Stella ei helposti ystävysty kenen tahansa kanssa, ei ihmisen eikä hevosen. Tamam pysyttelee laitumella erillään muista hevosista ja valitsee huolella seuransa, joten kenen tahansa kanssa Stellaa ei voi pistää tarhaan. Äreä aloittelijoiden kauhu, jolle pitää näyttää heti alussa kuka on pomo. Vain todella kokeneet ja osaavat ratsastajat saavat tämän tamman liikkumaan peräänannossa. Stella ei ole mahdoton hevonen, mutta sen kanssa saa kyllä kieltämättä tehdä töitä, ennen kuin tamma tekee pyydetyt asiat. Stellan emä asustaa Naliapilan tallilla.

Jälkeläiset: Prince of Palace

 

 

 

Sheza Blue Eye

 Sessa

 Paint

 Tamma

 i. Rocket Black'n White

 e. Shez Black Chic

 Ko VaB, Re 110cm, Me 100cm         

Sessa ostettiin kesällä 2010 yhdessä Dandyn kanssa Hasselbackan ratsutilalta, joka lopett toimintansa. Kiltti, yhteistyöhaluinen ja vauhdikas. Maastovarma. Sopii kaikille, mutta erityisesti vauhtia rakastaville. Aito karjahevonen!

Jälkeläiset: Sheza Choctaw i. Dukat

American Dream Horse

 

 

 

Dukat

 Dukat

 Pinto

 Ori

 i. Rjahbick

 e. Waynette

 Ko HeB, Re 80cm, Me 60cm          

Dukat tarvitsee tunneilla jatkuvaa työskentelyä, jottei sen ajatukset alkaisi harhailla turhiin asioihin, kuten vaarallisiin mörköihin maneesin nurkissa tai pusikoissa väijyviin tiikereihin. Dukat on karsinassa ilikurinen, mutta se on ihan ymmärretävää vielä näin nuorella iällä. Monissa asioissa on ihan ymmärrettävästi hiomista, koska Dukat on vielä kuitenkin niin nuori ja kokematon. Se rakastaa eniten nelistää maastossa harja villisti heiluen vasten ratsastajan kasvoja. Dukat ei vielä oikein osaa kulkea - varsinkaan suurinta osaa tuntia - peräänannossa, mutta joskus se saattaa lämmettyään esitellä hieman taitojaan... Oriin isä asuu Koivurannantallilla.

Jälkeläiset: Sheza Choctaw e. Sheza Blue Eye

 

 

 

Bohemian Rhapsody

 Räpsy

 Quarter

 Ori

 i. Imgonnawin

 e. Crisp Whispers

 Ko HeA, Re 100cm, Me 100cm        

Räpsy oli ennen vanhahkon mieshenkilön lännenratsuna, kunnes mies loukkaantui niin pahasti, että joutui luopumaan ratsastuksesta ja siinä samassa myös hevosestaan. Räpsyn kanssa traileriin asteli myös perheen tyttärelle liian pieneksi jäänyt ponineiti Bonnie. Räpsyllä on kestänyt hieman aikaa sopeutua tuntiratsun elämään, mutta nykyään se voi jo erittäin hyvin, eikä kärsi "työmasennuksesta". Herkkä hevonen se vieläkin on, joten isommat kisat on jätetty väliin. TuKun omissa kisoissa se on ollut monia kertoja. Tekee vieläkin lyhyempää päivää kuin muut hevoset. Nöyrä ratsastaa ja monet aikuisista pikkulapsiin ovatkin ihastuneetkin suloiseen Räpsyyn.  

Jälkeläiset: Fabian's Silver Rhap   e. Silver Trixie

 

 

 

Kamminga

 Kipinä

 Paint

 Tamma

 i. Ima Snippet Dandy

 e. Zandera

 Ko HeB, Re 80cm, Me 80cm          

Kipinä oli koulutuksessa schleich-talli Kipinäkaviossa. Tamma on yhteistyöhaluinen ja siksi sille on helppo kouluttaa uusia asioita. Kipinä osaa jo jonkin verran perustuntiratsun hommia. Mutta vielä kaikkein vaikeimmat kouluratsastusliikkeet eivät tahdo sujua, kun Kipinä ei voi ymmärtää, että mitä siltä mahdollisesti halutaan. Esteet sujuvat jo ihan kivasti, mutta epävarman ratsastajan kanssa Kipinästäkin tulee epävarma ja se saattaa kieltää. Hoitaessa on hyvä vieläkin pitää tamma sidottuna kiinni, vahinkojen estämiseksi.  Tamman emä asustelee Koivurannantallilla.

Jälkeläiset: -

 

 

 

Willoway Bouncer

 Willow

 Missourifoxtrotter

 Ori

 i.

 e.

 Ko VaB, Re 120, Me 120cm         

 Näyttävän kaunis yksilö, joka on herättänyt positiivista huomiota tallilla, etenkin ulkonäkönsä takia. Sillä on vastikään huomattu olevan potentiaalia lännenratsastukseen; ja kouluratsastuskin sujuu erittäin mallikkaasti, kauniilla askeleella ja suurella antaumuksella. Maastoon oria ei anneta pienille, koska se on vielä hiukan rasavilli ja kuumahko. Tarhasta, saati sitten laitumelta, ei meinaa saada kiinni, sillä haluaa leikkiä ihmisen kanssa. Sille pitäisi aina olla jotain herkkua mukana, jotta saisi sen kiinni ja vietyä takaisin talliin.

Jälkeläiset: -

 

 

Tapioca

 Tepsu

 Pinto

 Ruuna

 i.

 e.

 Ko HeB, Re 100cm, Me 80cm       

Tallin uusimpia hevosia.

Jälkeläiset:

  

 

 

Charlotte Moonox

 Melody

 Arabialainen täysverinen

 Tamma

 i. Prince of the Night ox

 e. Requiem Melody ox

 Ko VaB, Re 120cm, Me 120cm      

Melody pyörii ja huiskii hännällään harajatessa, muttei kuitenkaan pure tai potki. Tamma pukittaa myös kovakätisessä ratsastuksessa ja se on muutenkin melko tulinen pakkaus ja varsinainen pukki/laukkatykki. Melody on yleispiirteiltä pirteä ja reipas. Sitä on maastossa vaikea käsitellä ja siksi annetaan vain kokeneille ratsuksi. Lahjoja tammalla löytyy niin kouluun kuin esteillekin. Upeat askellajit. Melody kisaa myös kenttäratsastuksessa, jossa se on pärjännyt yllättävän hyvin. Melodylle ei saa antaa kauraa, sillä muuten tamma käy ylikierroksilla, sillä onhan se muutenkin jo ylienerginen. 

Jälkeläiset: Tulikukan Oliver Twist ox  i. Fossil Roo ox

 

 

 

 

Rachin Marina Jenny

 Jenny

 Ratsuponi

 Tamma

 i. Tumble Dice

 e. Deep Sea Pearl II

 Ko HeB, Re 80cm, Me 80cm      

          

Käyttäytyy mallikkaasti karsinassa, kunhan saatavilla on heinää tai jotain muuta ruokaa! Muuten voi näykkiä. Ratsastettaessa laiska, varsinkin maastossa Jenny liikkuu vain ruohotupolta toiselle. Raipasta heilauttaa vain häntäänsä ja pienten tunnilla opettaja joutuu yleensä "jahtaamaan" ponia saadakseen sen liikkeelle. Jenny jakaa yleensä ratsastajien mielipiteet.

Jälkeläiset: -

 

   

 

Small-Land Ballerina

 Bambi

 Amerikanponi

 Tamma

 i.Small-Land Mambo

 e.Bellatrix

 Ko HeA, Re 90cm, Me 80cm                 

Bambi tuli tallille yhdessä Bellan ja Snoopyn kanssa, koska ponien edellisen omistajan talli joutui konkurssiin. Hevoset jouduttiin myymään halvalla pois. Bambi on melko rauhallinen, maastovarma poni. Se hyppää melko hyvin, etenkin kokoisekseen ja koulukin menee kauniisti koottuna. Avot ja sulut onnistuvat ilman ongelmia, kunhan on tarpeeksi taitava ratsastaja selässä. Heti kesälaidunkauden jälkeen ei Bambilla kannata kisata, sillä silloin sitä ei saa rauhoittumaan edes viiden tunnin lämmittelyllä. Bambilta ei pitäisikään vaatia ensimmäisillä ratsastustunneilla liikaa. Yleensä joku tallin henkilökunnasta päästelee sen höyryjä pellolla, muutamaa tuntia ennen tuntien alkuja, niin ei poni ole niin villi kuin se voisi olla. Hoidettaessa säyseä, mutta ärtyessään saattaa purra.

Jälkeläiset: Tulikukan Bambino de Loup i.Ingo du Loup

 

 

 

Dreaming Up A Storm

 Hessu

 Pinto

 Ori

 i. Splash of Romance

 e. Spanish Lase

 Ko HeB, Re 110cm, Me 100cm           

 Omistaja: Tommy Saari

Tomin oma hevonen. Käy lännenratsastustunneilla tarvittaessa. Hessulla on paljon potentiaalia lännenratsastukseen, mutta ei osaa aina suunnata energiaansa oikeisiin asioihin. Oria on mahtava katsella kisakentillä ja se kerääkin paljon ihailevia katseita.

Jälkeläiset: -

 

 

 

America's Neviska

 Nawga

 Appaloosa

 Tamma

 i. Nearco

 e. Newa

 Ko HeA, Re 100cm, Me 80cm       

 Omistaja: Tommy Saari

Tomin toinen oman hevonen. Käy lännenratsastustunneilla. Soveltuu ketteryytensä ja säyseän luonteensa johdosta loistavasti lännenratsastukseen. Lomien jälkeen Nawgan vain annetaan purkaa ylimääräistä energiaa maneesissa vapaana laukaten, koska ennen sitä kukaan ei suostuisi kiipeämään tamman selkään. Nawgalle otetaan hoitaja.

Jälkeläiset: Tulikukan Rustic Sprite

 

 

 

Wedros Circus

 Koda

 Knabstrupinhevonen

 Ori

 i.

 e.

 Ko HeB, Re 80cm, Me 80cm        

Vaikka Kodaa kunnon kouluratsuksi luullaankin, silti orin sydäntä ja osaamista lähellä on lännenratsastus. Joskus sitä huomaa kuinka Koda kauniisti (tai ei niin kauniisti) nyrpistää nenäänsä englantilaiselle satulalle. Orin arvolle sopii vain painavampi, selässä ehkä himpun verran epämukavampi lännenratsastussatula. Karsinassa Koda on oikea herrasmies. Hoitotoimenpiteiden aikana se jaksaa seisoa paikallaan ja siirtyy, kun niin tahdotaan. Kaviot nousevat hyvin, eikä satulan kanssa ole ongelmia - ellei se sattuneista syistä satu olemaan se kamala englantilaistyylinen satula. Ratsastettaessa vaatii selkeät ohjeet, miten tehdään, ja joskus saattaa olla jopa kapinallisella päällä. Jos sitä rankaisee siitä, ettei ylpeä herra ymmärrä, saa ratsastaja kokea kunnon pukkisarjan orin kunnianloukkauksesta. Koda sietää vaikka mitä raipalla huitomista ja muuta räyhäämistä, kunhan tietää, että on sen ansainnut. Orilla on lännenratsastukseen sopivat liikkeet, matalat, mukavan pehmeät, mutta silti tahdikkaat. Koulutuomareita tämä ei hurmaa, mutta esteitä ori hyppää mielellään. Tosin englantilaisen satulan kanssa nyt niitä ongelmia aina syntyy, mutta lämmittelyssä orille on vain tehtävä selväksi kumpi ratsukon osapuoli se oikein on: määrääjä vai määrättävä.

Jälkeläiset: -

 

 

 

Lavandel

 Varpu

 Pinto

 tamma

 i.

 e.

 Ko HeB, Re 100cm, Me 100cm    

Varpu on herkkä tamma.

Jälkeläiset: -

 

 

 

 

 

Golden Lionking

 Jellu

 Palomino

 Ori

 i.

 e.

 Ko HeA, Re 80cm, Me 80cm     

Lupaava nuori ori.

Jälkeläiset: -

 

 

 

Indian Painted Spy

 Pike

 Pinto

 Ori

 i.

 e.

 Ko HeA, Re 100cm, Me 80cm 

Tehnyt jo pienen uran lännenratsastuksen parissa ja tunnetaan siksi kisakentillä. Ulkonäkö herättää myös ihmisten mielenkiinnon - myös niiden, jotka eivät muuten hevosista niin välitäkään.

Jälkeläiset: -

 

 

 

 

 

 

 

 

©2019 Tulikukan hevostila - suntuubi.com