Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Tulikukan hevostila ♥ Tallit&hevoset Vaellustalli

VAELLUSTALLI

Vaellustallista huolehtii Marjaana. Pitkiä, 3-5 tunnin, vaelluksia talli järjestää pe-su sekä lyhyitä, tunnin tai kahden, pidetään lähinnä arkisin. Tallin hevoset ovat pääasiassa vaelluskäytössä, mutta tunneilla ne käyvät tarpeen mukaan.

Hevosia: 6

Hoitajien tehtäviä:

varusteista huolehtiminen

ratsastajien auttaminen

tarpeen vaatiessa vaelluksilla peränpitäminen

liikuttaminen

harjaaminen

 

HEVOSET:

 

 

Rispa frá Budardal

 Pirre

 Islanninhevonen

 Tamma

 i. Kamer frá Budardal

 e. Mána

 Ko HeB, Re 80cm, Me 60cm        

 Pirre tykkää mennä lujaa, mutta säilyttää maltillisuutensa aloittelijoiden kanssa. Nuoruudenuhot ovat vain muistoja ja nykyään Pirre on kuuliainen lajissa kuin lajissa. Karsinassa ei aina meinaa pysyä paikoillaan ja Pirre pitää sitoa kiinni ainakin satuloinnin ajaksi. Tamman emä asustaa talli Capricornissa.

Jälkeläiset: Solsken frá Tulikukka

 

 

 

Kimberley

 Mimi

 Camarguenhevonen

 Tamma

 i. Poco Frosted Pine

 e.

 Ko HeB, Re 100cm, Me 80cm         

Mimi syttyy hitaasti tunneilla, joten tarvitsee paljon aikaa alkuverryttelyyn. Tamma on jääräpää kentällä, mutta pirteä maastossa ja se sopii myös kokemattomille ratsastajille. Tamma käy yleensä ponitunneilla tarpeen mukaan. Mimillä on pompottava ravi, mutta keinuva laukka. Ei niinkään säiky, mutta voi säpsyä liehuvia takkeja kentän laidalla tai ihmisten äkkinäisiä liikkeitä. Mimi on aloittelijoiden ehdoton suosikki sen karsinakäyttätymisen perusteella, sillä se ei hätkähdä, vaikka joku sattuisikin joskus laittamaan satulan vähän liian äkkiarvaamatta sen selkään. Varsoo!

Jälkeläiset: Tulikukan Bria Rebecca

Petit Camargue

 

 

Hástígur frá Brekkufelli

 Panda

 Islanninhevonen

 Ruuna

 i. Grágas frá Toftum

 e. Island's Ice Cream

 Ko HeB, Re 80cm, Me 60cm           

Herkkä poni, joka hermostuu herkästi huonosta käsittelystä. Erittäin yhteistyöhaluinen ratsastettaessa. Lempeäluonteinen, ehkä hiukan varovainen Panda on tullut vasta äsken tallille, mutta on jo saanut monta ihailijaa lyhyessä ajassa. Panda on loistava aloittelijoiden ratsu ja tarjoaa myös haasteita kokeneemmille. Ruuna on nöyrä ratsastaa ja vaatiikin helläkätisen ratsastajan. Karaistuneena Panda sietää muiden issikoiden tavoin hyvin kylmää ja viihtyy päivät pitkät tarhassa säällä kuin säällä. Pandan emä asuu Fabianissa.

Jälkeläiset: -

 

 

Jacki Junior

 Zack

 Norjanvuonohevonen

 Ruuna

 i. Patrons Dolla

 e. Twinkle

 Ko HeB, Re 70cm, Me 60cm    

Zack on rauhallinen ruuna, jolta kuitenkin löytyy potkua tarvittaessa. Kirjamellisesti. Takaa ei siis kannata kiertää tai ratsastettaessa tunnilla jäädä taakse. Hankalan siitä tekee myös se, että se on hivenen laiska. Ilman raippaa sillä ei ikinä kannata mennä! Pieniä esteitä hyppää tiikerinloikilla, mutta isommat eivät ylity ollenkaan. Raipan kanssa menee koulua menee itse asiassa aika hyvin. 

Jälkeläiset: -

 

 

J

 Nala

 Islanninhevonen

 Tamma

 i.

 e.

 Ko HeB, Re 80cm, Me 60cm      

Nala voi olla pahantuulinen karsinassaan, mutta tomeran hoitajan kanssa asiat sujuvat mutkattomasti. Ei pidä olleenkaan kaulan alta menemisestä ja silloin onkin hyvä pitää tiukasti kiinni riimusta. Maastossa muiden issikoiden tapaan varmajalkainen - ei kompuroi juuri koskaan. Ei myöskään hötkyile liikoja vaan nauttii elämästä. 

Jälkeläiset: -

 

 

Laakson Usva

 Ulpu

 Suomenhevonen

 Tamma

 i.

 e.

 Ko HeB, Re 80cm, Me 60cm         

Ulpu on näyttäväliikkeinen tamma. Se on todella kiltti, rauhallinen ja ystävällinen sekä helppo käsitellä kenen vaan, joten se on myös monen tallilaisen suosikki heppa. Ratsastaessa Ulpu on sopivan reipas, sopii kaikentasoisille.  Maastossa Ulpu on yksi luottohevosista, sopivan energinen, luotettava ja varma. Ulpu on myös ajolle opetettu ja  tykkää kärryjen vetämisestä. Ulpu on ostettu Koivurannantallilta yhdessä Röllin kanssa.

Jälkeläiset: -

 

 

 

 

©2019 Tulikukan hevostila - suntuubi.com