Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Tulikukan hevostila ♥ Tallit&hevoset Siitostalli

SIITOSTALLI

Siitostallista ja hevosten astutuksista huolehtii pääasiassa Hannah sekä Sofia. Oreja pyritään astuttamaan mahdollisimman usein ja tammoille on tarkoitus teettää varsoja joka/joka toinen kesä. Varsinkin tallin oriit ovat tuntikäytössä, mutta tammat luonnollisesti vain silloin, kun maha on tarpeeksi pieni tai varsa on jo vieroitettu.

Hevosia: 13

Hoitajien tehtäviä esim:

-varusteiden putsaus

-terveydestä huolehtiminen

-tarhaan vienti ja tuonti

-varsasta huolehtiminen

-liikuttaminen

-harjaaminen

 

HEVOSET:

 

Sunset's Black Velvetox

 Viggo

 Arabialainen täysverinen

 Ori

 i. Forbidden Sunset ox

 e. Kiss of Fire ox

 Ko VaA, Re 140cm, Me 140cm     

Hyvätapainen ja -liikkeinen herrasmies, joka antaa pientenkin lasten harjata itseään. Jalostukseen hyväksytty hyvillä pisteillä ja Vigon varsat ovatkin menestyneet odotetusti eri puolilla maailmaa. Taitaa koulukiemurat, mutta luotu esteille. Viggon potentiaalin esteille selittää varmasti sen isän menestyksekäs esteura, joka on siirtynyt melkein poikkeuksetta Forbidden Sunsetin jälkeläisille. Ikää Vigolle on kuitenkin kertynyt jo sen verran, että herra on siirtynyt täyspäiväiseksi siitoshevoseksi ja kysyntää onkin ollut oriilla paljon!

Rakenne: siro pää, leveä ja korkea otsa, suuret silmät, kovera profiili, korkealle kiinnittynyt häntä, lyhyt ja suora selkä, vahvat jalat, pinet ja kovat kaviot. 

Muuta:

Vigon varsoista vain Lola (Lady Loverox) asustaa tallilla. Oladiska PLox myytiin Koivurannantallille, Emmin omistaa Friisu.

 Jälkeläiset: Lady Loverox  e. Wild Angelox

Tulikukan Sabrinox  e. Wild Angelox

Oladiska PLox  e. Taktikaox

Black Lady Emox  e. MustRan Angelicaox

Isabella ox (teili)

 

 

 

Kratakoa

 Kara

 Andalusianhevonen

 Ori

 i. Warrior's Dance

 e. Grasima

 Ko VaA, Re 120cm, Me 120cm  

Tulinen ratsastettava, joka kuumenee nopeasti varsinkin esteillä, joten tarvitsee esteille kärsivällisen ja kokeneen ratsastajan. Nopea oppimaan ja kisakentillä antaa kaikkensa. Kran pehmeässä ja keinutuolimaisissa askellajeissa on todella helppo kenen tahansa - aloittelijan tai kokeneen - istua sekä oriin hyppytyylikin on pehmeä. Joutuessaan seisomaan liian kauan paikallaan Kara tuppaa hermostumaan. Karsinassa ei pahoja tapoja, paitsi tykkää hieroa päätään hoitajaan. Warrior's Dance oli aikanaan kuuluisa kenttähevonen, mutta Karan luonne ei ole oikein tähän mennessä ainakaan sopinut rankkaan ja vaativaan kenttäratsastukseen, mutta estekentillä se jaksaa yllättää loistavilla sijoituksillaan. Karalla on muutenkin kaikki andalusialaisen ominaisuudet, jotka sillä pitäisikin olla: käynti on näyttävä, ravi komeaa ja laukka ylvästä harjan liehutessa tuulessa.

Rakenne:  leveä otsa, isot mantelinmuotoiset silmät, paksu, kaareva ja voimakas kaula, lyhyt, voimakas selkä, lihaksikas takaosa, hyvät nivelet ja voimakkaat jalat. 

Jälkeläiset:

Deep Sea Pearl   e. Greneta

EJ's Black Heroy   e. Pretty Heroy

Gagat el Mastri   e. Greneta

Wanda

Captain Mars (Teili)

 

 

 

Symphatil Hazy

 Henkka

 Friisiläinen

 Ori

 i. Syrina de Kysong

 e. Tempelisa Hazy Cadet

 Ko HeA, Re 90cm, Me 80cm       

Tämä komistus tuli tallille tämän vuoden alussa yhdessä Frodon kanssa. Henkan varsat ovat myös olleen hyvin menestyneitä kisakentillä. Henkan ylväs näky saa ihmiset pysähtymään kaduilla ja se saa osakseen paljon ihastelevia huokaisuja. Ratsastajat kuitenkin yllättyvät siitä, miten kovasti töitä oriin selässä täytyy tunneilla sillä, Henkka vaatii ratsastajan, joka tietää mitä tehdä, eikä säikähdä, vaikka ori sattuisi hypähtämään sivuloikan pelottavan ufon nähdessään pusikossa vaanimassa. Esteillä saattaa rynniä, joten ihan pienimmille ei Henkkaa anneta, mutta kouluratsastuksessa erittäin nöyrä ja lempeäkin. Kisac asustaa DreamStablessa ja Pluto Koivurannantallilla ja Sade-Tuulia NVT siittola Crystal Moonissa. Nuorin varsa Bea asuu vielä täällä.

Rakenne: hieman normaalia friisiläistä kevytrakenteisempi, voimakas ja raskasluustoinen, jalo pää, kirkkaat silmät, pienet korvat, syvä runko ja laaja rintakehä.

Jälkeläiset: 

Rocket Belinda  e. Rocket Rosie

Kisac  e. Esmeralda

Pluto 

Sade-Tuulia NVT

 

 

 

Wild Angelox

 Wega

 Arabialainen täysverinen

 Tamma

 i. Fullmoon ox

 e. Walesca ox

 Ko HeA, Re 100cm, Me 80cm     

Todellinen prinsessa ja näyttelyiden rusettikone. Parhaimmillaan huomion keskipisteenä. Koulussa kulkee todella näyttävästi ja lennokkaasti, mutta turhautuu, jos samaa tehtävää toistetaan liikaa ja liian pitkään. Wega on sitkeä tamma, joka nauttii kestävyyttä vaadittavasta matkaratsastuksesta, eikä tamma ole elämänsä aikana ollut kertaakaan kipeä. Epäilemättä siis tallin arvokkaimpia siitostammoja, jonka varsat ovat todella kysyttyjä, eikä ihme, sillä kaikki Wegan varsat ovat menestyneitä ympäri maailmaa.

Rakenne:kovera profiili, pient kaviot, pitkä, viisto lapa, syvä, hyvinmuodostunut rintakehä, sirot jlat, vahvat jänteet ja leveät kintereet.

Jälkeläiset:

Lady Loverox   i. Sunset's Black Velvetox 

Only Shakiraox   i. Moondelight Roblieox

Nesmileox     i. Moondelight Roblieox

Sabrinox     i. Sunset's Black Velvetox 

Isabella ox     (Teili)

 

 

 

Hafferiina

 Pipsa

 Haflinger

 Tamma

 i.

 e. Candice

 Ko HeA, Re 80cm, Me 80cm     

Pipsa sietää karsinassa kaiken muun, paitsi pään harjauksen. Ratsastaessa välillä omapäinen, eikä millään haluaisi mennä sinne, minne ratsastaja haluaa. Omaa omalaatuisen hyppytyylin, jossa ei kaikki pysy mukana. Maastossa Pipsa on erityisen vilkas - varsinkin laukassa. Koulussa oikoo kulmissa minkä ehtii, ellei ratsastaja vaadi sitä tottelemaan. Laukannostossa saa myös olla erityisen tarkkana, sillä jos puolipidäte unohtuu, niin Pipsa lähtee vain ravaamaan lujempaa, eikä laukannosto sillä tavalla tule onnistumaan. Eläkkeellä. 

Rakenne: ilmeikäs pää, viisto lapa, lihaksikas runko, vankka luusto, pyöreä lautanen, vahvat, hyvärakenteiset jalat, voimakkaat kintereet ja kestävät kaviot.

Jälkeläiset:

Tulikukan Chiquita   i. Joyride

Villiina

Neppari

Tulikukan Harmony

 

 

 

Tulikukan Narnia

 Narnia

 Norjanvuonohevonen

 Ori

 i. Clitne

 e. Chering

 Ko HeA, Re 80cm, Me 80cm      

 Omistaja: Anita

Narnia on omapäinen nuori poika, jota on muuten mukava ratsastaa. Se on kuitenkin vahva edestä, että ihan pienet lapset eivät voi tämän pojan kyytiin kiivetä. Näyttelyissä Narnia on pärjännyt hyvin ja monia kyselyitä varsoista on tullut. Kesällä poika varmaan astuttaakin monia tammoja. Karsinassa käyttäytyy ihme kyllä kiltisti, mutta oikean etukavion nostaminen saattaa olla hieman hankalaa. Hirveästi jälkeläisiä Narnialla ei vielä ole, joka johtuu osin sen nuoresta iästä.

Rakenne: jäykkäjouhinen, pitkä ja korkea säkä, lyhyt, lihaksikas selkä, tiivis ja syvä runko, lautanen pitkä ja leveä sekä kovat, mustat kaviot.

Jälkeläiset: 

Tulikukan Little Snowboy  e. Snoopy

Lilja

 

 

 

Anthonius

 Athos

 Lipizzanhevonen

 Ori

 i. Porthos

 e. Anatolica

 Ko VaA, Re 110cm, Me 110cm   

Kuuma, eteenpäinpyrkivä ja herkkä ratsastaa. Sillä on korkeat askellajit ja ori loistaa koulussa osaamisensa vuoksi, muttei ole silti mikään helppo hevonen! Vaatii ratsastajalta oikeat ja selkeät avut ennen kuin toimii niiden mukaisesti. Athoksen takajalkojen poljenta on hyvin voimakasta ja sen liikkeistä huokuu itsevarmuus ja osaaminen. Oriin suoritusta koulukisoissa on mahtava katsella, sillä sen on totaalisesti omistautunut asialleen, jota tekee, jos ratsastaja osaa hommansa. Pikkulapsilla Athos ei pysy käsissä. Athoksen jälkeläiset ovat olleet hyvin korkeatasoisia ja luonteeltaa isänsä kaltasia: eteenpäinpyrkiviä ja korkean potentiaalin omaavia.

Jälkeläiset: 

Tulikukan Valiente Caballero

Helmiina

 

 

Nesmileox

 Nessu

 Arabialainen täysverinen

 Tamma

 i. Moondelight Roblie ox

 e. Wild Angel ox

 Ko HeB, Re 80cm, Me 60cm     

4-vuotta täyttänyt Nessu siirtyi näyttelyissä aikuisten sarjaan hyvin alkaneen näyttelyuran tässä vaiheessa. Menestyksestä kertoo myös se, että Nessun varsoista on tullut jo muutamia kyselyitäkin. Vain 150cm:nen tamma kantaa pieneen ja siroon kokoonsa nähden helposti täyskasvuisen miehenkin. Nessu on päässyt tutustumaan ratsastuksen saloihin ja on nopea oppimaan, joten tamman kouluttaminen ei hirveän vaikeaa ole ollut. Maastovarma tamma ei kuitenkaan vielä ole, vaan jonkun täytyy aina lähteä mukaan.

Jälkeläiset: Tulikukan Smile Zone ox  i. Twilight Zone ox 

 

 

 

Twilight Zoneox

 Saska

 Arabialainen täysverinen

 Ori

 i. Zareef ox

 e. Yosreia ox

 Ko VaA, Re 120cm, Me 120cm   

Saska on hyvin orimainen, joka ei varmasti jätä yhtään tammaa huomioimatta. Saskan energistä olemusta eivät kaikki jaksa päivästä toiseen katsoa, niin hevoset, koirat kuin ihmisetkin, ja vielä sen lisäksi orilla on sähäkkä luonne. Ratsastustunnilla monet ratsastajat turhautuvat Saskan valppauteen. Se tarkkailee aina kiinnostuneena ympäristöään, muttei ole säikkyvää sorttia. Saska on vain innokas ottamaan kaikesta selvää. Siellä ori siis hyppelee sivuun ja lähes pomppii seinille, kun sen valppauden kohde yhtäkkiä liikahtaakin, tai siihen tulee uudennäköinen varjo. ”Mielenkiitoista,” taitaa ori ajatella. Esteet sujuvat orilta kuitenkin moitteettomasti, lähes ilman tätä ihanaa mielenkiinnon kohteiden kyttäämistä. Saskan ylienergisyys tulee esiin myöskin karsinassa, sillä ori on purrut karsinansa oman näköiseksensä. Karsinassa olisi hyvä sitoa kiinni, sillä ei malttaisi pysyä paikallaan harjauksen ja varusteiden laiton yhteydessä.

Jälkeläiset:

Tulikukan Smile Zone ox   e. Nesmile ox

CM Amanda

Jack

Kashmir ox

Tulikukan Wooden Swing ox  e. Nektar ox

 

Ima Snipper Dandy

 Dandy

 Piant

 Ori

 i. Snippet Dunn

 e. Texas Silver Dame

 Ko HeA, Re 120cm, Me 110cm    

Dandy saapui kesäkuun 2010 lopussa Hasselbackan ratsutilalta yhdessä Sessan kanssa. Se oli toiminut tallilla siitoshevosena ilmeisesti melko hyvin tuloksin. Hoidettaessa saattaa olla innoissaan, koska tajuaa, että pääsee tämän jälkeen ulos kantaman ratsastajaa pitkin maita ja mantuja. Dandy on suosittu ratsu varsinkin miesten keskuudessa. Ori on hyvin notkea, vaikkei sitä heti uskoisikaan sen hieman jykevämmän ruumiinrakenteen perusteella. Dandylla on mukavat askeleet, ja niissä on jokaisen mukava istua. Dandy on rehellinen hevonen, jonka saa helposti avuille ja hyvin kuuliaiseksi. Tämän takia Dandy onkin menestynyt myös Suomen ulkopuolella, muun muassa Yhdysvalloissa, jossa se toimi esimerkiksi ATPHA:n (American Toy Paint Horse Association) kilpailuissa johtohevosena. Dandy on syntynyt Yhdysvalloissa.

Jälkeläiset: CM Painted Rölli Hero

 

Nektarox

 Nekku

 Arabialainen täysverinen

 Tamma

 i. Shakel ox

 e. Nebraska ox

 Ko VaA, Re 110cm, Me 80cm    

Nekku on hieman prinsessamainen hienohelma, joka vihaa kovakouraista kohtelua - ja sadetta. Pään harjaus ei myöskään neitiä miellytä eikä tamman takaa ole turvallista kulkea! Kuitenkin kuuliainen ratsastaa saa Nekun keskittymään. Nekulla on niin eloisa luonne ja ilmavat askellajit, että joskus tuntuu sen leijuvan maanpinnan yläpuolella. Kaunis ja hienostunut pää kuvaa hyvin tamman ylvästä olemusta. Myös Nekun suuret silmät sulattavat sydämen kuin sydämen.

Jälkeläiset: 

Tulikukan Wooden Swing ox  i.Twilight Zone ox

Stella Cadente

 

 

Carneval le Piaf

 Piaf

 Knabstrupper

 Ori

 i. Lord of Honour

 e.

 Ko VaA, Re 140cm, Me 140cm  

Eleganttia ja eloisaa Piaffia on mahtava katsella - niin kisakentillä kuin sen ulkopuolellakin. Ratsastaessa ori on yleensä kuuliainen ja oikeissa käsissä myös erittäin hyväliikkeinen ja näyttävä. Näyttävää sen menosta tekee kauniista kaartuva kaula, hulmuava harja ja polvet, jotka nousevat korkealle - pitäähän sitä näyttää hyvältä tammojen silmissä. Energisinä päivinä saa pitää ohjat tiukasti käsissä, jos mielii pitää Piaffin aisoissa.

Rakenne: viehättävä, hienostunut pää, lyhyt kaula, lihaksikas runko, hyvät jalat, leveä, vahva selkä sekä vahvat kaviot. 

Jälkeläiset:

Pickpocket  e.Ruby Diamond 

Hupsu poika

Colorado

Freckles

 

 

 

Florican Bohéme

 Frodo

 Shetlanninponi

 Ori

 i. Brombil Flip

 e. Florica Quickstar

 Ko HeB, Re 60cm, Me 60cm     

Frodoa on mukava ratsastaa, vaikka sen takapää onkin herkkä pukittelemaan. Tunneilla se on unelma ratsastaa, mutta yksin ratsastettaessa hankala ja omapäinen. Sympaattisena vekkulina Frodo saa monta asiaa anteeksi ja pääseekin yleensä helposti pälkähästä. Liikaa herkkuja ja muita ylimääräisiä ruokia oriille ei kuitenkaan saa antaa, sillä se saa helposti ähkyn. Varsinkin kesällä pitää olla varovainen Frodon ruokinnan kanssa.

Jälkeläiset: 

Tulikukan Arwen  e.Olivia 

Siltakysän Sinclair

Lissu

Godis

 

©2019 Tulikukan hevostila - suntuubi.com