Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Tulikukan hevostila ♥ Tallit&hevoset Varsatalli

VARSATALLI

 

Varsatalliin sijoitetaan asumaan vieroitetut varsat, ja kun ne ovat valmiit tuntikäyttöön, ne vaihtavat toiseen talliin - n.4-5 vuoden iässä yleensä.

Varsoja: 31

Hoitajien tehtäviä:

harjaaminen, kavioiden putsaaminen

riimussa taluttaminen, juoksuttaminen

satulaan, suitsiin ja ratsastajaan totuttaminen

puomien ja traileriin menon harjoitteleminen

 

VARSAT:

 

Lady Loverox

 Lola

 Arabialainen täysverinen

 Tamma

 i. Sunset's Black Velvet ox  

 e. Wild Angel ox

Suloinen ja kipakka Lola rakastaa silityksiä, rapsutuksia ja harjausta. Se on todellinen pikkuprinsessa, jolla on vain hyviä kokemuksia ihmisistä ja siksi luottaa heihin täysin. Osaa kulkea jo talutettavana riimussa, mutta kavioiden putsaamista on vielä harjoiteltava. Antaa myös laittaa satulahuovan selkään. Lolasta suunnitellaan tulevaisuudessa seuraavaa matkaratsastuksen tähteä, sillä rakenteellisesti tammalla on mahtavat edellytykset pitkillekin matkoille.

 

 

Esther Little

 Esteri

 Shire

 Tamma

 i. Peppercorn

 e. Tuulenkuiskaus            

Esteri on jo hyvätapainen nuori neito, joka tosissaan yrittää miellyttää hoitajaansa. Vaikka aristeleekin, jos selässä on satuaa enemmän painoa, se silti yrittää, ja yrittämisestähän pitää palkita? No, ei ihme, että pikkuinen on lihonnutkin tämän koulutusjakson aikana vähäsen... Pitää ihmisseurasta ja siksi tamman kouluttaminen käy suhteellisen helposti. Ei omaa ainakaan vielä pahoja tapoja, mutta jos tätä rataa jatketaan, tamma voi oppia näykkimään. Pitäisi varmaa keksiä uusi palkitsemismenetelmä... Harjatessa tamma osaa seisoa hyvin paikallaan myös ilman sitomista. Jalatkin nousevat hyvinä päivinä loistavasti. Ainut, mihin Esterissä ei saisi koskea, on sen arka paikka, korvat. Niitä se tosissaan aristelee, mutta esimerkiksi suitsien laitto ei tuota engelmaa, eikä suitsien paine niskaan herkistä tammaa.

 

 

 

Fatima's SunVoice

 Sonja

 Holsteininhevonen

 Tamma

 i. Weltmeyer

 e. Fantastic Crystal

Vielä hieman arka pikku neiti nuoruutensa vuoksi, mutta luottamus ihmisiin on syntymässä pikkuhiljaa. Viihtyy laitumella enimmäkseen totta kai emänsä, mutta myös Lolan kanssa. Sonja on innokas oppimaan uusia asioita ja pitää todella siitä, että sen selkää harjataan. Sen vanhemmat ovat menestyksekkäitä kilpahevosia hyvistä kilpahevossuvuista, mutta pikkutamma suhtautuu niin varauksella traileriin, ettei mene sinne edes emänsä kanssa. Tältä osalta tamma ei näytä voittajahevoselta, mutta onhan sillä vielä aikaa tottua traileriin ja olisikohan liikaa vaadittu, jos se oppisi joku päivä myös pitämään siitä? Talutettaessa hieman säikky, joten taluttaja saa olla koko ajan tarkkana.

 

 

 

Tulikukan Chiquita

 Sissi

 Haflinger

 Tamma

 i. Joyride

 e. Hafferiina

Hontelojalkainen Sissi on nuori hurmaava neito ja tamma on kasvaessa tullut reippaaksi ja jos lähelle tulee joku uusi ja tuntematon esine, niin se on pakko mennä heti tutkimaan. Ihmisiä lähestyy reippaasti - vieraitakin. Mutta kaikkein parasta on viettää hetki oman emän vierellä. Laitumella se yleensä leikkii muiden varsojen kanssa. Hoitaessa Sissi tutkii hoitajaansa ja etsii jotain nameja taskusta. Kun Sissi on ollut pitkään karsinassa ja pääsee ulos, se pukittelee ympäriinsä.

 

 

 

Tulikukan Arwen

 Arwen

 Shetlanninponi

 Tamma

 i. Florican Bohéme             

 e. Olivia

Hyvin pidetty, ihmisrakas tammavarsa. Liikenteeseen tottunut ja myös helppo kuljettaa. Usein mukana emänsä kepposissa. Arwen on tallin pikku lellikki, joka olisi varmasti pulskassa kunnossa, ellei hevosten syöttäminen olisi kielletty.

 

 

Yönsilmä II

 Yö

 Tinker

 Ori

 i. Rio de Janeiro             

 e. Julana

Ei jätä emäänsä missään vaiheessa, ja suuri kiintymys on molemminpuoleista. Yö on todellinen mammanpoika, tosin kaunis sellainen, ei ruma ankanpoikanen. Vain yhden hevosen perään Yö uskaltautuu, nimittäin isosiskonsa Minnin. Yö otta tältä mallia, miten asioihin suhtaudutaan ja kuinka reagoidaan vieraisiin tilanteisiin. Minni esimerkiksi opetti Yön syömään kädestä. Yö on erittäin osaava varsa, mutta niin varautunut, että sen kanssa pitää olla toiminut pitkään ja hartaasti ennen kuin se edes antaa koskettaa, saati sitten antaa tehdä jotain muuta vielä haastavampaa.

 

 

 

Pickpocket

 Jokeri

 Knastrupper

 Ori

 i. Rovan Stein

 e. Ruby Diamond         

Vastasyntynyt nuori varsa, joka ei meinaa vielä ihan pystyssä pysyä honteloilla ja pitkillä jaloillaan. Piiloutuu emänsä taakse, jos joku tulee karsinaan. Ori pelkää vieraita, vain tutut ihmiset päästää vierelleen. Tähän oriin tutustuminen vie aikaa paljon, mutta lopulta on kaiken vaivan arvoista. Sillä pelokkaan ulkokuoren alta löytyy jättimäinen kultakimpale. Mikäli kerran Jokerin sydämeen pääset ei pois ole palaamista. Tuttujen varsojen kanssa leikkii paljon. Uudet esineet ovat hyvin pelottavia, eikä niitä uskalleta mennä tutkimaan kuin oman emän kanssa. Jokeri on saanut hyvän ystävän Kuplasta ja ne ovatkin melkein erottamattomat leikkikaverit.

 

 

 

Rocket Belinda

 Bea

 Friisiläinen

 Tamma

 i. Symphatil Hazy            

 e. Rocket Rosie

Rohkea ja itsenäinen sekä joskus sangen itsepäinen tammavarsa, jolla on voimakas omatahto. Ja kun vielä omaa suuren omapäisyyden sekä omanarvontunnon, niin sekoituksen vaarallisuudelta ei voi välttyä. Vieroitettiin äsken emästään ja vieroittaminen sujui ihmeellisen nopeasti ja kivuttomasti molempien, tamman ja varsan, osalta. Bea on ehkä hieman uhkarohkea, koska ei osaa, ainakaan vielä havaintojemme perusteella, oikein pelätä mitään. Sähköaitaa on tultu kokeiltua, samoin kuin puista. Sähköisestä onnistuttiin menemään läpi, onneksi ilman sen suurempia vammoja. Hoidettaessa tietää paikkansa, mutta testaa silti ihmistä.

 

 

 

Royal Volvo

 Rico

 Perchenhevonen

 Ori

 i. Zmartie

 e. Pin Rocks Ms Madonna     

Rico on pieni, pörröinen, suloinen ja hellyyttävä, mutta kun poikaan hieman lähemmin tutustuu, huomaa, että Ricolla onkin myös muitakin puolia esimerkiksi tykkää varastella harjoja ihmisiltä, jotka ovat hoitamassa Ricon emää Donnaa sekä omaa monia muitakin kepposia. Rico aiheuttaa tallin väelle aika paljon harmaita hiuksia. Voitte vain kuvitella kuinka harmaat ja paksut hiukset Hannahilla olisi, jos Ricoa ei saisi tuosta pidemmälle koulutettua. Siinä sitten projektia tulevaisuuteen. Rico lähtee mielellään maastoilemaan emänsä mukana metsään ja saattaa välillä unohtua tarkkailemaan eläimiä ja muita luonnonihmeitä, mutta huomattuaan emänsä jatkaneenkin matkaa ilman sitä, Rico tekee yleensä kunnon pukit ja säntää hurjassa laukassa Donnan edelle.

 

 

 

Tulikukan Bria Rebecca

 Bianca

 Camarguenhevonen        

 Tamma

 i.

 e. Kimberley

Arka tammavarsa, joka mielellään pysyttelee emänsä luona tiiviisti. Suhtautuu vielä hieman varauksella ihmisiin nuoren ikänsä takia.

 

 

 

Valiente Caballero

 Ritari

 Lipizzanhevonen

 Ori

 i. Anthonius

 e. Blando Niebla      

Todellinen seikkailijaluonne. Ritari oli jo ensimmäisen päivänsä aikana laitumella kolunnut kaikki sen nurkat ja kolot. Seuraavana haasteena tuntuu olevan laitumelta pois pääsy... Ritari on utelias ja leikkisä varsa. Se on kiltti hoidettaessa ja talutettaessa. Varsa leikkii mielellään muiden varsojen kanssa. Aina jos tulee uusi asia, niin Ritarin pitää heti tutkia se huolella. Loimista se ei pidä sillä ne kutittavat nuorta herraa kovasti. Ori on oikea kiusankappale välillä, sillä tarhoista ja karsinoista karkailu on suurta hupia. Ihmistenkin pitää olla aina huolellisia että kaikki on varmasti kiinni. Ritari tutkii kaikkea innolla ja ratsun koulutuksessa ei varmasti tule mitään ongelmia luonteen vuoksi.

 

 

 

Tulikukan Only Shakiraox

 Kiira

 Arabialainen täysverinen

 Tamma

 i. Moondelight Roblie ox 

 e. Wild Angel ox

Kaunis tammavarsa, joka on perinyt isältään näyttävät ja ilmavat askellajit. Se ei tosin näytä niitä, ennen kuin sitä siltä vaaditaan. Kiiraa on helppo käsitellä, joten liikkeetkin saa helposti esiin. Kiira työskentelee myös luonnollisesti paino takaosalla, joten siltä odotetaan paljon. Ilman äitiä ei hoidettaessa pysy paikallaan, mutta sitä voisi kuitenkin tulevaisuutta varten harjoitella. Kaviot nousee pienen maanittelun jälkeen, mutta nousee kuitenkin, ja hyvin. Talutettaessa varsa on hieman säikky ja herkkä. Se reagoi jokaiseen signaaliin, mitä sille antaa. Toisaalta se on hyvä asia, mutta toisaalta, kokeneen hevosihmisen pitäisi olla aina taluttamassa tammaa. Tämä varsa rakastaa syömistä, muttei liho :D Kiira on nirso, mutta sitten kun on sopivaa ruokaa, ei sitä millään saa pois ruuan kimpusta ennen kuin ruoka kirjaimellisesti loppuu.

 

 

 

Tulikukan Little Snowboy

 Jojo

 Norjanvuonohevonen

 Ori

 i. Tulikukan Narnia      

 e. Snoopy

Jojo on hieman arka ja varautunut ihmisiä kohtaan. Osittain se johtuu siitä, että se on syntynyt laitumella - ilman ihmisiä, ja osaksi siitä, että se on niin nuori, ettei sen kanssa ole touhuttu hirveästi. Oikeanlaisessa käsittelyssä Jojosta tosin saa irti paljon. Se on nyt jo näyttänyt esimerkkejä estehevosen lahjoistaan hyppimällä laitumella olevan tukin yli.

 

 

 

Tulikukan Rustic Sprite

 Riku

 Appaloosa

 Ori

 i. Wild Navajo Badger     

 e. America's Nevisca

Riku on kaikenkaikkiaan eitääin peloton, välillä riehakas ori. Rikun hoitajan löytää useimmiten ojasta, jonne tämä varsa yleisesti ottaen kaikki taluttajansa työntää. Tästä huolimatta tämä rämäpäinen poika ei pelkää ottaa koulutushaasteita (tai vallankaappaus-) vastaan ja oppii eittäin nopeasti. Rikulla on muuten suuri tarve miellyttää hoitajaansa, kunhan saa tutustua siihen ensin rauhassa.

 

 

 

Tulikukan Deep Sea Pearl

 Adalmiina

 Andalusianhevonen          

 Tamma

 i. Kratakoa

 e. Greneta

Kesä on tamman lempivuodenaika, silloin Aada on innoissaan sen tuomasta riemusta niin laitumella kuin vedessäkin (kahlaaminen<3), kun taas talvi on pelottavaa ja varsinkin lumi, joka kastelee kaiken. Talven kovat pakkaset ovat varsasta inhottavia, kun silloin joutuu pitämään kamalan kutittavaa loimea! Leikkiminen ja kaverit ovat kaiken a ja o ja ihmisetkin on ihan siedettäviä, varsinkin jos niillä on nami. Kavioiden puhdistus on aivan hirveää. Aada on innokas oppimaan uutta ja esteistä se varsinkin pitää. Kaikkiaan mahdottoman suloinen varsa, joka komean ulkomuotonsa ja näyttävyytensä on isältään perinyt.

 

 

 

Bakken's Dali

 Dahlia

 Clydesdaleninhevonen       

 Tamma

 i. Atlantic Duke

 e. De Leya

Dahlia on rohkea, muttei mene mukaan muiden varsijen typeryyksiin. Leikkiä osaa, mutta sen se tekee tyylillä ja kauniisti. Erittäin säyseä hoitaa, ja jos ei ole ennen varsaa hoitanut, niin tämä on ehdoton ykkösvarsa! Kauniskin on, ja erittäin tottelevainen ja miellyttämishaluinen. Dahlia on aina niin kärsivällinen käsittelijöitänsä kohtaan.

 

 

 

Tulikukan Pikku-Myy

 Myy

 Welsh (B)

 Tamma

 i.

 e. Sunnyland's Blondie   

Unelman varsominen sujui ongelmitta ja maailmaan syntyi heinäkuussa todella syötävänsuloinen sydäntenmurskaaja tammavarsa. Tallin ensimmäinen welsh-kasvatti syntyi ilman ongelmaa, ja se saikin heti nimekseen Pikku-Myy pippurisen luonteensa takia. Tosin Myy on jo rauhoittunut reilusti käsittelyn ansiosta, ja muistuttaakin nyt enemmän emäänsä kuin ennen. Pikkutamma on helppo hoitaa, mutta joillekkin harmittavan pienikokoinen. Hoidettaessa pitää painua kaksin- tai jopa kolminkertaiseksi. Myy on kuitenkin perinyt kärsivällisyytensä emältään, ja se pysyy helposti paikallaan. Myystä odotetaan erittäin laadukasta ja menestyksekästä näyttely- ja kenttäponia. Tamma omaa jo nyt suorat, kauniit sekä ilmavat liikkeet ja sillä on tarkat ja koordinoidut liikkeet. Se ei tee turhia tai harha-askelia. 

 

 

 

Tulikukan Smile Zoneox

 Grey

 Arabialainen täysverinen   

 Ori

 i. Twilight Zone ox

 e. Nesmile ox

 Nessun ensimmäinen varsa. Grey on säpsäkkä nuori ori poika, jolta löytyy vauhtia. Ensimmäiseksi päästyään laitumelle Grey heittää iloisia pukkeja ja juoksentelee ympäriinsä. Ori on joskus vaikea saada kiinni sieltä, sillä se haluaisi vain olla laitumella ja syödä ja leikkiä. Grey tykkää seurailla toisten tekemisiä, ja joskus kun jotain mielenkiintoista tapahtuu, pikkuisen orin naama on vääntynyt kysymysmerkiksi uteliaisuudesta.  Hoitaessa Grey on hieman tylsistynyt ja yleensä alkaa kuopia maata. Taluttaessa Grey pyrkii hieman eteenpäin, mutta pian mennään jo rauhassa. Grey oppii nopeasti tärkeitä asioita.

 

 

 

Tulikukan Olive van Deest

 Orvokki

 Shetlanninponi

 Tamma

 i. Cecar van Deest       

 e. Olivia

Orvokki on melkein kuin Arwenin kaksoisolento, vaikka sisarpuolilla onkin eri isä. Tamma on perinyt enemmän isänsä lempeän luonteen kuin emänsä vekkulit kepposet – tallityttöjen onneksi. Orvokista löytyy myös samaa suloisuuttaan kun puolisiskostaan Arwenissa, jonka ne ovat varmaan perineet äidiltään. Tamma on leikkisä ja vilkas varsa.  Varsa on pyörähtänyt muutamia kertoja myös näyttelyissä ja hyvin tuloksin on sieltä kotiin tultu. Orvokista odotetaan hyvää tuntiponia, mutta olisi tarkoitus piipahtaa joskus raviradoillakin, mutta se on sitten vanhempana, vielä se saa viettää riemukasta varsan elämää!

 

 

 

Tulikukan Sheza Choctaw

 Kupla

 Paint

 Ori

 i.Dukat

 e. Sheza Blue Eye     

Kupla laukkailee villisti laitumella ja leikkii paljon muiden varsojen kanssa. Sen vaikuttavat pukit ja vauhdikas laukka ovat saaneet muutkin varsat vaikuttuneiksi. Kupla pitää kovasti muiden hevosten seurasta ja on aika kiintynyt emäänsäkin. Vaikka vauhti onkin monesti kova ja leikit melkeinpä loputtomia, myös Kupla osaa rauhoittua ja jäädä välillä vain emänsä viereen. Kupla on todella ulospäin suuntautunut ja utelias uusia tuttavuuksia vastaan. Mikään ei voi olla Kuplan turvan ulottumattomissa ja välillä jotkin esineet saavat kovaa kyytiä Kuplan vietävissä. Hoitaessa Kuola mielellään pyörii, eikä aina haluaisi, että sitä harjataan. Taluttaessa se tulee reippaasti ja kävelee kiltisti vierellä.

 

 

 

 

  

Tulikukan Millis Dicey

 Minni

 Tinker

 Tamma

 i. Pjonier's Sjoerd     

 e. Julana

Minni on pikkuveljensä Yön suuri palvonnakohde ja pieni oripoika ottaakin mallia isosiskoltaan melkein joka asiassa. Minni osaa kulkea hienosti riimu päässä taluttajaa seuraten, eikä hätkähdä vaikka satula selkään laitettaisiinkin. Minni on oikein mallioppilas. Traileriinkin meno sujuu oikein mukavasti, kunhan heiniä on tarpeeksi edessä. Nyt Minniä on alettu kouluttaa ihan kunnolla ja edistystä on tapahtunut niin nopealla tahdilla, että tammalla on muita koulutettavia varsoja enemmän vapaa-aikaa - eikä se tunnu Minniä haittaavan.

 

    

Soldiers of Fortune

 Sodapop

 Schwarzwaldinrautias

 Ori

 i. Jazzmyran

 e. Miss Lorrie of Shine    

Sodapop on jo iso poika, jonka selässä on käyty - tosin vain pienen hetken. Täysin tottunut satulaan ja suitsiin ja lastauskin menee kivasti. Sodapop rakastaa rutiineja - yleiseti ruokinta-ja hoitorutiineja, mutta kaikki muutkin rutiinit käyvät. Ori on vähän jäykkä liikkeistään, joten siitä ei povata suurta kilpahevosta, mutta ajatuksena oli saada luotettava tuntihevoskasvatti omaan tuntikäyttöön, ja siellä Sodapopin pieni jäykkyys ei haittaa mitään. Huonompi juttu olisi, jos jäykkyys lisääntyisi iän myötä, mutta sen näkee sitten. Jäykkyyttä nimittäin on geeneissä. Ei ole mikään ihmeteltävä hoitaa, itse asiassa erittäin helppo. Etenkään, kun sillä ei ole vielä schwarzwaldeille tyypillistä pitkää harjaa. Saattaa keksiä jotain pieniä metkuja, kun aika käy pitkäksi, esimerkiksi juosta sähköistä läpi ja karata metsään.

 

 

 

  

Tulikukan Wooden Swing

 Walle

 Arabi

 Ori

 i. Twilight Zone ox          

 e. Nektar ox

Rohkea ja havaittavissa myös itsepäisyyttä.

 

 

 

 

Tulikukan Bambino de Loup

 Limbo

 Amerikanponi

 Ori

 i. Ingo du Loup

 e. Small-Land Ballerina                   

Velmu varsa. Sielultaan seikkailija.

  

  

Tulikukan Radical Harmony

 Harmonia

 Haflinger

 Tamma

 i. Rudikus

 e. Hafferiina            

Nuori, leikkisä varsa.

 

 

 

Tulikukan Varjovelho

 Veikka

 Suomenhevonen

 Ori

 i. Pilven Velho

 e. Tulikukan Varjo            

Varjon ensimmäinen varsa.

 

 

 

Tulikukan Zeberley

 Kimba

 Camarguenhevonen

 Tamma

 i. Jezebel de L'Etape            

 e. Kimberley            

Vauhdikas ja äkkipikainen varsa.

 

 

 

 

Mac Princess

 Pinni

 Falabella

 Tamma

 i. Mac Milo

 e. Harward's Priscilla           

V.

 

 

 

 

Rosemary fra Tulikukka

 Roosa

 Islanninhevonen

 Tamma

 i.

 e. Rispa fra Budardal             

Epäluuloinen uusia ihmisiä kohtaa, mutta tottuu näihin suhteellisen nopeasti.

 

 

 

Pharaoh's Treasure

 Tellu

 Akhaltek

 Tamma

 i. Unicd'or Unicorn                

 e.             

V.

 

 

 

 

Tulikukan Beth

 Betsy

 Dartmoorinponi                     

 Tamma

 i.

 e. Boloubeth            

Leikkisä ja hellyydenkipeä varsa. Ei turhia ujostele, vaan tulee rohkeasti katsomaan ketä karsinan ovelle oikein tupsahtaa. Bonnie suhtautuu varsaansa todella suojelevasti ja saattaa näykkäistäkin joissain tapauksissa.

 

 

 

 

©2019 Tulikukan hevostila - suntuubi.com